tisdag 8 februari 2011

S.O.S - Jorden anropar Reinfeldt!!!


Min eminente favoritsidekick Thorsten Schütte sa...
-"När vi ändå är inne på kändisar och antiklimax kan vi lika bra ta upp Assangefallet.
Det här blev ju en fullständigt obegriplig cirkus. Assange erbjöd, både när han var kvar i Sverige och efter flytten, ett antal gånger att möta åklagaren för samtal/förhör. Så saken kunde antingen varit utagerad för länge sedan (om det inte fanns någon substans i anklagelserna) eller tingsrättsförhandlingarna överstökade (om materialet hade räckt för åtal). I stället den här obegripliga röran där feminister, antifeminister, konspirationsteoretiker, Wikileakshatare och -älskare, USA-hatare och -älskare firar högtidsstunder och Sverige allt mera framstår i ett löjets skimmer. Varför?"

Instämmer förstås.Hörde på TV-nyheterna igår att Assanges advokater vägrar lämna ut honom till Sverige för att
1.de inte litar på Sverige som rättsstat,
2.för att de misstänker att han inte kommer att få en juste rättegång här,
3.och att de befarar att Sverige omedelbart kommer att sätta Assange på ett direktflyg till USA.
På andra rättegångsdagen strider expertvittnet Alhem in och på storsvenskt besserwisser-maner förklarar att Sverige är bäst och vet bäst och kan bäst och gör bäst. Alltid.

Hallå Reinfeldt, Ask och alla ni andra, grava, mycket grova anklagelser mot fundament i vår demokrati - och ni bemöter det med.....ehhhhhh......TYSTNAD???????

Expressen Aftonbladet B-jouren SvD SR SvD nyhetsverket Dagbladet

4 kommentarer:

  1. Thorsten Schütte2011-02-08 15:32

    Jag retar mig mest över hur klantigt och dilletantiskt det hela har skötts, man tror inte det är sant, det är nästan så att hanteringen av Palmemordet verkar proffsig i jämförelse...
    Och sedan förstår jag att Assange skräms av ödet som drabbade det två egyptierna som Anna Lindh (för övrig frid hennes minne) lät förpassas till tortyrens egypten med benägen hjälp av CIAs flygservice...

    SvaraRadera
  2. Thorsten Schütte2011-02-08 16:32

    Ja, båda sidor i ett rättsfall tjänar på att det sköts korrekt. Jag lämnar det infekterade Assangefallet och retirerar till Palmemordet:
    Det är lika illa om Christer Petterson har mördat Palme, men sjabblet med förhöret och vittneskonfrontationen med Lisbeth ("man ser ju vem som är alkoholisten") gör att han frias som att han är oskyldigt, men han fälls baserat på det undermåliga vittnesmålet (som skedde i tingsrätten med tre lekmannadomar mot två proffsdomare...). Det är sådant här som madame gredelin Ask ska bry sig om, inte färgglada brev till misstänkta (som kan vara helt oskyldiga, t ex p g a en simpel namnförväxling).
    Sverige gör sig till åtlöje!

    SvaraRadera
  3. Thorsten nu är du åter mitt i prick...Vad skall en bortkommen statsminister,som lever bland molnen i sin egen värld,säga till Sveriges försvar ??? Men det är riktigt att hela den civilserade världen ler åt oss,inte för första och inte för sista gång !!!!

    SvaraRadera