onsdag 23 februari 2011

Nu ryyyyyter FN.


Klockan är 12.00, onsdagen den 23e, FN om Libyen: De ansvarlige skall ställas till svars!
Säkerhetsrådet har just sänt ut en officiell kommuniké,där medlemmarne tar avstånd från och fördömer Moammar Gaddafis våldshandlingar mot de folkliga protesterna mot hans regim.

Ekstrabladet Expressen SvD DN E24 Aftonbladet

6 kommentarer:

  1. Bättre sent än aldrig

    /Öbon

    SvaraRadera
  2. Ulf Hjertén2011-02-23 14:44

    Nu kanske även Carl Bildt vågar ta ton. Trots att det inte är vänsterorienterade människor som spränger modiga Libyer i stycken.

    SvaraRadera
  3. Ja, det känns som absolut fel tid att taktiskt avvakta!
    Om jag var statsminister nu skulle jag hålla brandtal och profilera mig som en sann förespråkare för vår öppna demokrati. Allt att vinna.

    SvaraRadera
  4. Ulf:Vad har det med saken att göra. du skriver"trots att det inte är vänsterorienterade människor som spränger modiga libyer i stycken"Exakt vilken politisk åsikt gaddafi och hans anhang har vet jag inte ,mer än att dom är allt annat än demokratiska.Men det är ju lika allvarligt ändå- utan att ta billiga politiska poäng beroende på om man är "höger" eller "vänster".Vad beträffar Carl Bildt så har han tidigare varit lite väl frispråkig bla på sin blogg.Kanske funkar det bäst om Sverige tillsammans med andra länder gör ett gemensamt uttalande tror inte att ett enskilt lands (som tex Sverige)uttalande har någon betydelse i detta fall/Petter.

    SvaraRadera
  5. Ulf Hjertén2011-02-24 11:19

    Jo, Petter. När den Bildska retoriken är som argast, arrogantast och lidelsefullast då är det nästan uteslutande människor med hjärtat till vänster det handlar om. I hans uttalanden hitintills är det stabiliteten i området som är viktigast, inte människornas längtan till frihet och demokrati. Om en diktators starka hand styr och ställer och dikterar villkoren så skapas en form av stabilitet. Oljepriser och andra ekonomiska intressen under kontroll och världens marknadskrafter drar lättnadens suckar. Hitintills är det min uppfattning att detta ligger närmast Bilds hjärta. Ingen vore gladare om det visar sig att jag har fel.

    SvaraRadera
  6. Jo det är ju sant Ulf,diktaturer ger ju en stabilitet men en falsk sådan.Till slut blir "stabiliteten"så bräcklig så den faller samman.Att Bildt är kritisk till dom som du kallar "människor med hjärtat till vänster" (alltså kritisk till deras åsikter)ligger i sakens natur.Men å andra sidan så finns det ju vänsterfolk(bla Göran Greider som ju får en hel del utrymme i massmedia) som är följdaktligen kritisk till Carl Bildt mfl.Så det jämmnar nog ut sig./Petter

    SvaraRadera