onsdag 16 februari 2011

Multikulti är helt ute.


På min raka fråga om Iran är nästa Egypten svarade Lars Å Månsson...

-"Knappast eftersom Islamisterna redan styr här....F.ö alla ni som,med glada tillrop, hejat för upproren i Tunisien och Egypten ...
Hur skall nu den stora flyktingvågen mot Europa lösas ???"

Ja, och denna massflykt från diktaturerna sker samtidigt som alla länder, utom Sverige, har fattat att multikulturalismen som politisk filosofi är ett fiasko, och inte varit på modet sen 1990-talet.
I Sverige tycker alla - utom makkthavade politiker, Sydsvenskans och Aftonbladets förespråkare - dvs drygt 80% av befolkningen att det är invandrarna som ska anpassa sig till majoritetsssamhällets normer. Inte tvärtom.
Cameron och Merkel - och jag - vill se en förstärkt samhällsgemenskap istället.

Och då undrar jag hur denna nya friska politiska filosofi ska gå hand i hand med alla frihetskämpande flyktingar från NordAfrika.
Nåt nytt käckt begrepp att byta ut efter "multikulti"fiaskot, och att trä över huvudet på de hårt prövade medborgarna?
Nån beredskap över huvudtaget?
En plan?

DN

6 kommentarer:

  1. Plan ...!!! Knappast CARINA-FINA,lyssnade i går kväll på ett aktuellt program,just om detta...Tysklands utrikesminister satt ena dagen i Tunis och försäkrade landets stöd...I går kväll var tonen annorlunda,nu var det totalstopp vad gällde flyktingar.Dessa skulle enl.honom nu fraktas tillbaka,och hjälpa till att bygga upp landet !!! Israels företrädare undrade om denna allvarliga följd av "upproren",kom för västvärlden som en överraskning!!!Vidare ställde han frågan,om Egyptens militärstyre var beredda att lämna över "makten",och i förlängningen i så fall helt isolera hans land.Vidare framgick att Hamas liksom Hizbolla nu firade nytt Islamistiskt styre,och därmed fritt fram för deras utlovade krig mot Israel !!! Kanske skulle mången ha tänkt före...

    SvaraRadera
  2. Leif Pagrotsky vet hur man med enkla medel kan stödja Nordafrika. Läs i DN från länken i bloggen.

    SvaraRadera
  3. Thorsten Schütte2011-02-16 09:35

    Paggan förtjänar respekt, jag tycker det är kul att han har seglat upp som partiledarkandidat. Han är ett strå vassare än "finn fem fel" Östros och har, exempelvis genom att ta ställning mot €, visat att han har ryggrad.
    Och han har rätt, vi måste möta norra Afrika och Arabvärlden så som han beskriver och inte med armbågen.

    SvaraRadera
  4. Jo Thorsten han följer den gamla socialistiska ide`n,att byta ut vårt folk mot andra folkslag....Men i praktiken fungerar inget så bra som på pappret...Dessa teser innebär,att man flyttar problemen från en världsdel till en annan...

    SvaraRadera
  5. Ulf Hjertén2011-02-16 10:45

    Lars! Hur i hela fridens namn kan du av Leif Pagrotskys jättintressanta artikel utläsa att han vill byta ut Sveriges befolkning mot några andra folkslag. Ungefär som när Babylon flyttade hela folkslag från nuvarande Palestina och Israel. Det är Lars, en fullständigt orimlig tanke. Låt inte din rädsla för det främmande fördunkla ditt seende. Att du slår vakt om ditt partis självklara rätt att plädera för att samhället byggs efter era visioner det har du min fulla respekt för. Men era visioner vinner min respekt och mitt intresse endast om de bygger på grunder inom rimlighetens gränser.

    SvaraRadera
  6. Ulf:
    Det är inte enbart de främmande,som skrämmer inför framtiden...Redan idag finns gettobildningar i snart alla städer och land.Hur kan du tro att dessa olika folkslag kan leva tillsammans i t.ex "vårt" land,när man inte kan i sina egna ???Matematiskt är det också lätt att bevisa,hur antalet svenskar (eller andra nationaliteter) i Europa minskar och "de främmande" ökar...Skall man inte försöka värna om det,som sina förfäder med hunger,slavarbete och urusla levnadsförhållanden byggt upp ??? Som jag ser det en moralfråga !!!

    SvaraRadera