tisdag 22 februari 2011

Inget lördagsgodis där inte.


En 9-årig pojke i Eslöv hamnade i bråk med en 8-årig pojke efter att den ene råkat stöta i den andra. Bråket inträffade under onsdagen.
Bråket slutade med att 8-åringen hotade att döda den 9-åriga pojken, vilket polisanmäldes av skolan.
Det här är allvarligt.
Inbillar mig att språkbruket kommer från köksbordet hemma.


Skanskan

9 kommentarer:

  1. Hej
    Ja dessa dumma köksbord, de borde förbjudas!
    Eva-Marie, Malmö

    SvaraRadera
  2. Äntligen Eva-Marie, har tappat bort din bloggadress - hör av dig igen!

    SvaraRadera
  3. Godmorgon Carina. Kul att du vill umgås, trevligt.
    Vi ses på Petterssons.
    Eva-Marie, Malmö

    http://petterssons.bloggsida.se/

    SvaraRadera
  4. Usch på er att tro att det kommmer från köksbordet! Ni vet inget om omständigheterna kring detta, känner inte föräldrarna eller att pojken har ADHD och Aspergers diagnos.
    Självklart är det allvarligt,men dra inga egna slutsatser,vill du veta mer så får du höra av dig.

    SvaraRadera
  5. Ulf Hjertén2011-02-23 08:14

    Hoppas att anonym är förälder till den polisanmälde pojken och därför tycker sig fri att lämna ut mera info i frågan. Är anonym personal eller sjukvårdsanställd är det ett grovt tjänstefel anonym utlovar. Avstå! Dessutom ska man inte utgå från att det hårda språket kommer från köksbordet. Inte heller att polisanmälan är fel. Det kan endast de inblandade avgöra. En allmän iaktagelse dock är att på skolgårdar och i andra sammanhang där barn träffas är att språkbruket blir hårdare och hårdare. Det kan säkert ha källor som köksbord, TV, kostiga TV spel m.m. Men varje allvarlig incident är unik.

    SvaraRadera
  6. Inte lätt att höra av sig utan kontaktadress.

    Tror att Thorsten har ett och annat att säga om att skulden till mordhoten skylls på Aspergers.

    Anledningen till min slutsats om köksbordet, är enkel, barn gör som föräldrarna. Minns en gång för länge sen, när en lärare var så rädd för en elevs föräldrar, att hon inte vågade ringa pappan när eleven utsatte andra för våld. Läraren blundade och ruskade på sig - om du bara kunde ana vad som talas om, och hur, vid det köksbordet!

    SvaraRadera
  7. Thorsten Schütte2011-02-23 10:27

    Hönsgård gjort av en fjäder. Barnen älskar drastiskt språk vilket gör att de flesta barn (inte bara de med "dåliga förälder" eller diverse diagnoser) kan kläcka ur sig sådant. Att bli vuxen innebär ju bland annat att man lär sig att inte säga så. Och skolan har ju förklarat sig inkompetent när man anser sig behöva polisanmäla för att göra en uppfostringsinsats mot en åttaåring!

    SvaraRadera
  8. Ja jag är förälder. Blev så fruktansvärt ledsen, för det är nog svårt för andra att riktigt förstå.
    Min mail mummyammi@live.se

    SvaraRadera
  9. Till anonym,svåra frågor det här. Glömmer aldrig den gången en pojke (9år)på fritids sa till dottern att han skulle döda henne (8år). Hon blev chockad och förtvivlad för så pratade vi inte till varandra hemma. Ett bryskt uppvaknande kan man säga. Detta var på 80-talet i Malmö men mycket har förändrats och då inte till det bättre känns det som, tyvärr.
    Eva-Marie

    SvaraRadera