torsdag 10 februari 2011

Mona Sahlin nu -Säpo, 6 polispatruller, vägspärrar, helikopterjakt och krigsrubriker.


En mörkklädd person har setts rycka i Mona Sahlins låsta ytterdörr säger Sven-Erik Olsson presstalesman på polisens länskommunikationscentral.
Sahlin ingår i den krets som har personskydd, därav det stora polisuppbådet med hund, nu hela Nacka avspärrat.
För att nån ryckt i dörren??
Kanske bara en tjyv som är ute efter laptopen, och gick på "fel" hus.
Det har hänt förut enligt grannarna.
MEN, nånting - har nåt skrikits - har gjort att Mona och hennes son har uppfattat situationen som hotfull, annars hade hon säkert inte tryckt på larmet.
Och med dystra erfarenheter här i landet: En förryckt galning?

DN: "I anslutning till Mona Sahlins radhus finns en friggebod där Säpos livvakter normalt sett brukar hålla till. Om livvakterna fanns på plats när överfallslarmet utlöstes vill Säpo inte uppge."
???????????????????????????????????????????????????????????????

Aftonbladet Expressen SvD DN Sydsvenskan VG BT

30 kommentarer:

  1. Politikeradeln är alltid omgiven av ett helt annat välfärdssystem än vanligt folk. 40 poliser jagar en man som rycker i ett dörrhandtag.

    Anna Lindh tömde hela stockholms läns blodbank i hennes blodgrupp.

    Sossar är tydligen värda mer än andra

    SvaraRadera
  2. Kan det kanske vara en vanlig "tjyv" som har svårt att läsa vårt svenska språk ?? När han fick se Mona,blev han naurligtvis rädd..Frågan är om inte DO borde befatta sig med fallet ??Dessutom bör väl denna skräckslagna person få hjälp att övervinna skräckmomentet...Har förståelse för att ett av alla tiders största polispådrag nu sker i Nacka.

    SvaraRadera
  3. Smaklöst av dig, anonym. Sahlin ingår i den grupp som har förstärkt personskydd.

    Oavsett om det är en person som "gått fel" eller som faktiskt haft skumma avsikter, är det bättre att vara på den säkra sidan. Eller som man säger i England, "better safe than sorry".

    Har vi inte haft tillräckligt med politikermord i Sverige?

    /Öbon

    SvaraRadera
  4. Tyckte det stod mörkhyad..............

    SvaraRadera
  5. Ulf Hjertén2011-02-10 13:50

    "Sossar är tydligen värda mer än andra". Har inte anynym missförstått det hela? Det kunde ha varit Maud Olofsson, Beatrice Ask eller någon annan med personskydd. Då ska polisen rycka ut. Så har man bedömt säkerhetsläget. Det har inget att göra med huruvida man är "sosse" eller inte.

    SvaraRadera
  6. I det här läget är vi alla bara människor, låt oss begripa det.

    SvaraRadera
  7. När SD blev misshandlade hände inte mycket.
    När någon rycker i Monas handtag kommer insatsstyrkan.
    Prioritering i demokratiska Sverige...

    /Danne

    SvaraRadera
  8. Ja, Carina-Fina du har rätt...Vet själv hur rädd man blir i "mitt" bostadsområde,när det ringer på dörren...Jehovas Vittne,påskkäringor,hallowin firare,etc.etc..Dessutom alla personrånen som sker i omgiviningen,men märkligt nog syns aldrig någon polis i "min" stadsdel !!! Hur är det ute på Ö`n ???

    SvaraRadera
  9. Danne och Lars, nån likhet inför lagen existerar ju inte. Det vet vi alla som drabbas av "små" brott i vardagen, som bemöts med axelryckningar och nedlegda ärenden.
    Alla brott måste förhindras och lagföras!

    SvaraRadera
  10. Ser fram emot att 40 poliser rycker ut nästa gång någon rycker i min eller någon grannes dörr.

    SvaraRadera
  11. Ja,håller med det finns tillfällen, våldtäkter, överfall, personrån m-m m.m när avsaknaden av polisiärt skydd i Sverige är katastrofalt uselt.
    Eller ens nån från myndigheten som bryr sig.

    SvaraRadera
  12. Vilket skämt DHL försöker leverera ett paket eller liknade och dom rycker ut med 40 poliser. vi vanliga människor får inte änns hjälp med en polisutredning när vi blir misshandlade eller rånade.

    SvaraRadera
  13. Riksdagen har nog skickat sitt kristeam med psykologer till nacka nu, att någon främmande varit och ryckt på dörren är ju nationell kris. Kan skånepolisen avvara ett tjugotal polispatruller? Tänk om vi ändå varit med i nato.

    SvaraRadera
  14. @Anonym, DHL hade kanppast sprungit därifrån med eld i baken.

    /Öbon

    SvaraRadera
  15. Tycker politiker ska bekosta sina "personskydd" med sina egna feta löner. Vem har bestämt att politkerna ska ha detta skydd? Jo, naturligtvis de själva, det är ju skillnad på folk och politker som vi alla vet...

    /Johannes

    SvaraRadera
  16. Uppenbart är i alla fall att "Utfrågning om en bättre arbetsmarknad", som avhandlades i rikdsdagen vid tidpunkten, inte var särskilt prioriterat av Sahlin.

    SvaraRadera
  17. Hon är nog ute efter mer lönsam marknad typ Nuders, än just "arbets"-marknad.

    SvaraRadera
  18. Thorsten Schütte2011-02-10 16:40

    Om livvakterna fanns på plats när överfallslarmet utlöstes vill Säpo inte uppge - då kan man väl gissa att de inte var det.
    Jag vet från Tyskland att vaktarna hatade kanslern Helmit Kohl, som lät vaktarna stå i regnet och inte en låta dem låna toaletten, men älskade utrikesministern Hans-Dietrich Genscher, som var snäll och hans mor kom ut med kakor till dem....

    SvaraRadera
  19. Ulf Hjertén2011-02-10 16:40

    Nu är det så att Mona Sahlin inte bestämmer över hur Säpo bedömer säkerhetsläget. Det är möjligt att de överdriver men racka ner på Säpo då och inte på Mona Sahlin. Jag hör till dem som länge anat att hon inte klarar av att lyfta det insomnade socialdemokratiska partiet, så min ¨politiska favorit är hon inte, men fördenskull behöver jag väl inte ironisera över att Säpo bedömer henne som en viktig person som bör ha personskydd. Jag tycker diskussionen hamnar helt snett. Låt dem som har det som sitt jobb bedöma huruvida det var en hotfylld situation eller inte.

    SvaraRadera
  20. Thorsten:
    Helmuth lät många stå ute i regnet...Men den lustigaste av alla händelser jag läst om,var när muren föll.Helmuth o.Genscher var i Warschau,när sensationen nådde dem.Helmuth insåg inte vad som hänt.Genscher fick förklara,att man skyndsamt måste återvända till Berlin (då via Hamburg) "Der Dicke" menade att man kunde vänta tills i morgon !!!Inte hellre i Berlin insåg denne berömde kansler vidden av det hela,trots det kallas han för "återföreningkanslern"M.a.o mer än jag behöver några minuter,innan tioöringen trillar ner...

    SvaraRadera
  21. Som jag har förstått det har alla partiledare (för riksdagspartierna)personskydd -via SÄPO- från Lars Ohly till Fredrik Reinfeldt.Antar att skyddsbehovet avgörs från fall till fall.Detsamma gäller samtliga ministrar i regeringen.Självklart som bla Ulf säger är det SÄPO:s uppgift och ANSVAR att skydda högre politiker oavsett partitillhörighet./Petter

    SvaraRadera
  22. Thorsten Schütte2011-02-10 18:14

    Ja, det är känt att Genscher fick lappa och laga, förklara ,ursäkta, städa upp efter Helmuth Kohls framfart. Han borde inte ha bytt sida, utan hållit fast vid Helmut Schmidt. Han var en riktig Bundeskanzler!
    Och apropos SÄPO och Mona Sahlin är det inget att göra muntra skämt om, inte efter Olof Palme och Anna Lindh!

    SvaraRadera
  23. >>>Sist men inte minst ska det bli intressant att se om Reinfeldt går ut och säger att Sahlin får skylla sig själv för att hon har så provocerande åsikter, som han gjorde när sverigedemokrater blev misshandlade i valrörelsen? (Retorisk fråga)<<<
    ------------------------------------------------
    Reinfeldt kommer att få ångra de orden så länge han lever.
    När pöbeln kan få vara så elaka mot Therese Borg, utan att media reagerar, så vet vi att ändringar är på gång!

    SvaraRadera
  24. Man behöver bara surfa runt på liknande bloggar och läsa några kommentarer för att förstå att utökat säkerhetsskydd för Mona sannolikt är väl är befogat.

    /Pelle

    SvaraRadera
  25. Thorsten Schütte2011-02-10 18:57

    Pelle: den kommentaren var bra. Sahlinhatet och för den delen även Obamahatet i USA har kusliga likheter med stämningar och yttringar innan Palmemordet. I en sådan atmosfär minskas tröskeln som hindrar en galning att skrida från ord till handling...

    SvaraRadera
  26. Tack Pelle! Och tack Ulf, för att du påpekar att det är SÄPO som gör säkerhetsbedömningar.

    /Öbon

    SvaraRadera
  27. Lyckligtvis är nättrollen bara stora i orden - men små på jorden.
    Dessvärre finns det mitt i alltihopa fullkomliga vettvilliga lunies, och sålänge vi inte kan se skillnad på dessa...

    SvaraRadera
  28. Polisen gör onekligen skillnad på folk och folk:
    När vi hade jagat ifatt en tjuv som stulit firmans firmabil fullastad med grejor och förföljde honom på motorvägen ringde vi polisen och undrade vad vi skulle göra varvid Ängelholmspolisen svarade:
    –Gör vad ni vill! Vi kommer inte ut!
    (Tjuven svängde av motorvägen och in i ett annat polisdistrikt medan vi pratade över mobilen.

    SvaraRadera
  29. OBS!! -- Carina-Fina, kontakta Ted omgående!! Han har missat att informera dig om att man ska tänka till, INNAN man skriver på en blogg hela Sverige kan läsa!

    Woodman.

    SvaraRadera
  30. Anonym, det håller på att gå helt åt pipsvängen med allmänhetens förtroende för svensk polis.

    SvaraRadera