torsdag 17 februari 2011

Du. Men inte du. Ska få tak över huvudet, trygghet och mat för dagen.


Jag skrev förut idag om att i Malmö har hemlösa blivit en del av gatubilden, av 900 hemlösa är 196 barn.
Anonym tipsade mig (TACK!!) om den orättvisa och styvmoderliga utsatthet ett barn drabbas av i Malmö.
Född i fel land - i Sverige, Sverige, fosterland - skiter staten i dig.
Regeringen couldn´t care less.
Men.
När det gäller ensamkommande asylsökande barn visar migrationsminister Billström däremot de stoooora musklerna, slår näven i bordet och snyter ur näsan en utredning som ska komma med förslag hur man kan tvinga kommuner att ta emot barnen.
– Jag har tidigare varit ganska skeptisk till att titta på ett sådant här tvångsinstrument, men när man kommer till en punkt när man inser att det inte fungerar på ett tillfredställande sätt, då får man ompröva sina ställningstaganden.
Ja.
Eller hur, minister Billström.


Nyheter Ekot

6 kommentarer:

  1. Att vara Svensk är ingen lek idag, vi är helt enkelt mindre värda även om vi bott länge eller t.o.m är födda här sedan generationer.

    Även om du jobbat i hela ditt liv med höga skatter och andra umbäranden är du inget värd, nu blir du helt enkelt ännu mindre värd du skall bli pensionär och räknas nu som tärande på systemet.

    I dag är det helt andra grupper som favoriseras
    och som kräver allt större del av det som du under ditt arbetsliv tjänat in.

    Jobba på tills du stupar, Sverige är fantastigt!

    SvaraRadera
  2. Jag har samma känsla. I något slags omvänd godhetsiver förnekar man ursprungssvensken uppifrån. Jag ser, hör, läser, känner det. Men kan inte begripa.

    SvaraRadera
  3. Thorsten Schütte2011-02-18 07:51

    Ambitionerna att in i det sista undvika att vräka barnfamiljerna har tyvärr kollapsat. Det är på detta sättet många barn blir hemlösa, i dagens Sverige.

    SvaraRadera
  4. Det handlar om barn.
    Regeringen kanske måste fundera på en tvångslösning.

    SvaraRadera
  5. Ulf Hjertén2011-02-20 07:44

    Det är inte ursprungssvensken (vem det nu är) man blundar för. Det är fattigdomen. Trots att Sverige ekonomiskt är rejält upphettat (Stefan Ingves) så minskar inte antalet fattiga barn, arbetslösa och okänsligt behandlade gamla. Det är en kostsam historia att rätta till dessa orättvisor. De ekonomiska möjligheterna finns. Men viljan till hyfsad fördelning tror jag saknas. Kan det vara tesen "fattigdom är nyttig, den frammanar lusten att klättra och kraften att ta sig ur skiten" kan det vara den tesen som inte funkar? Kan det vara så att vi tänker för lite i strukturella termer och skyggar för byggandet av robusta grundplattformar? Kan det vara motorvägsproblemet, dvs fartblindheten? Det fartblinda utdelandet av gottepåsar till dem som redan har en massa godis? Istället för ett nytt jobbskatteavdrag skulle man kunna ta Vattenfallsmiljarder till en försärkning av ensamma mammors grundplattform. Om nu statliga Vattenfall ska klå oss konsumenter på den fasta nätkostnaden så skulle jag i alla fall känna mig betydligt gladare om jag visste att den kostnadsökningen hjälper fattiga, arbetslösa och ensamma i äldrevården.

    SvaraRadera
  6. Den moraliska orättvisan skapar så mycket onödig grogrund för förtvivlan, bitterhet och vrede.


    Håller absolut med om Vattenfallsmiljarderna, jag skulle också bli lycklig och glad om jag såg en ansträngning för att minska lidandet för de som har det svårt.

    SvaraRadera