fredag 25 februari 2011

Bjurwald uppblåst som en ballong av sin egen självgodhet.


Lisa Bjurwald skriver idag en artikel om danska sjukan.
Inledningen är som väntat tröttsamt och förutsägbart mässande om vårt danska grannland, som inte vill uppföra sig lika fint som Storebror, och som vågar trotsa vårt svenska överhöga och superädla världsmästar-världssamvete.
Sen försöker sig Bjurwald på ett statement om att vi minsann här i Sverige, visst, har en öppenhet, och minsann visst låter oliktänkande komma till tals...:

"Men under många år har svenskar från höger till vänster diskuterat laddade, integrationsrelaterade frågor som hedersförtryck och radikalisering."
Jeeeezzzz, så falskt det skorrar.

Om det verkligen vore så som Bjurwald så falskeligen försöker inbilla sig själv och alla andra, att vi har tryckfrihet, tyckfrihet, fri pressfrihet och yttrandefrihet, så skulle inte en sajt som Politiskt Inkorrekt och många, många liknande behövas och dra till sig megapublik.
Men de behövs.
Mer än nånsin.
För att vi svenskar ska slippa tvingas tycka likadant och lika "rätt" som Sveriges tidningar och dess journalister vill att vi tycker.

10 kommentarer:

  1. Håller helt med. Tack Carina-Fina och tillönskar dig en god helg, samt till dina trogna kommentatorer som också bidrar på bloggen. Är det ok att Bjurwald och andra som Lena Sundström m fl för sina högst "privata krig" mot våra grannländer? I en orolig värld så behöver Norden hålla ihop. Det förstår vanligt folk, men inte pk-journalister!Kommer tala om vem jag är en dag Carina-Fina, men genom det svenska klimatet idag så kan jag tyvärr just nu inte vara annat än "anonym".

    SvaraRadera
  2. Ojj.Det var tråkigt att du måste känna så, det gör mig uppriktigt sorgsen.
    Men här är du alltid välkommen, och måste du vara anonym, så måste du.
    Det säger allt, som mitt inlägg vill beskriva.

    SvaraRadera
  3. Thorsten Schütte2011-02-25 16:48

    Tja, anonym, det finns ett del koketterande och spela martyr i att påstå att man måste vara anonymt, annars blir det farligt. Jag har debatterat frejdigt på nätet i några år, alltid med fullt namn, säkert trampat en och annan på tårna, men bara fått hanterbara svar på nätet och ett (vänligt) telefonsamtal hem från någon som hade hitta.se mig. Så, det är inte så farligt!

    SvaraRadera
  4. Det här med yttrandefrihet är en intressant fråga. Är det yttrandefrihet när bara staten som sådan har en lag om den? Om sen starka delar av etablissemanget, som t.ex. arbetsgivare och facket kan hota med avsked och uteslutning om man inte delar de "rätta värderingarna" utan problem.

    Eller att vänsterextremister anses vara ofarliga för samhället när de attackerar enskilda politiker eller stör mötesfriheten för dem som inte har samma åsikt som dem. Är det verkligen yttrandefrihet?

    SvaraRadera
  5. @Torsten. Har du ett arbete i ett stort företag eller myndighet med de "rätta" värderingarna?

    Man må schavottera med rädslan men den är inte obefogad, eftersom verkligheten har visat att folk har sparkats och uteslutits för att de inte delat dem. Det är inget som främjar yttrandefrihet om man säger så. Om jag blir arbetslös nån dag så har jag inget att arbete att förlora längre och då kan jag blogga öppet.

    I mitt arbete har jag fått signaler om att vi måste ha de "rätta" värderingarna då vi möter invandrare (som om kritik av massinvandringen skulle innebära att man diskriminerar individer per automatik) och företaget får inte sammanknippas med fel åsikter.

    Men å andra sidan så anser jag att personer bakom åsikter är ointressanta, det är åsikterna som vi debaterar.

    SvaraRadera
  6. Thorsten Schütte2011-02-25 17:50

    Hej vargen! Jag jobbar på ett konsultföretag där min tyska bakgrund passar som hand i handske för teknikområdet och som jag inte tror har ork att googla vad jag skriver på olika bloggar. Facebook håller jag mig medveten ifrån. Att skriva under med sitt eget namn innebär att jag genomför en sista kvalitetskontroll innan jag trycker på "return". Den innebär att jag inget skriver som jag inte skulle säga till adressaten vid fikabordet.

    SvaraRadera
  7. Hej Carina, det är så himla bra att bloggvärlden finns.Man hittar de som är lika en själv i åsikter och man hittar de andra med. Att blogga, kommentera och upptäcka att man inte står ensam i sina åsikter känns bra.
    Vi blir fler och fler som upptäcker att media vrider, vänder och skapar snyftreportage som inte stämmer med verkligheten.
    När man kontaktar våra folkvalda så finns liksom inte intresset att föra en politisk diskussion, man anses som besvärlig, man stör.
    Jag tror att snart vågar vi börja prata öppet för bägaren rinner snart över, tror jag.
    Jag tycker svensk media skall sluta att förolämpa Danmark! Att Danska araber tvingas bosätta sig i Sverige(Malmö) efter de hämtat en fru från hemlandet är inte Danmarks fel utan Sveriges.
    trevlig helg Carina!
    Eva-Marie Malmö

    SvaraRadera
  8. Jag kommer alltid att ha stor förståelse för att vi i Sverige idag faktiskt kan råka mycket illa ut för vad vi uttrycker på nätet.
    På min sida respekterar jag därför anonyma, och känner varmt för dem.

    SvaraRadera
  9. Konstigt. Har för mig att du febrilt försvarat Israel tidigare, och nu tycker du en konferens där det bl a finns förintelseförnekare och annat antisemitiskt pack är helt okej. Så typiskt er högerextrema att med ena sidan låtsas stå upp för det judiska folket och staten Israel och med andra sidan ha överseende med riktiga nazister.

    Man kan inte välja att stå upp för judarnas och israelernas rättigheter bara när antisemitismen kommer från arabiskt håll, den europeiska antisemitismen är fortfarande den som har skördat flest judiska liv.

    SvaraRadera
  10. Anonym, har du läst inlägget? Det hanlar om rätten att uttrycka sig, även inkorrekt.

    SvaraRadera