torsdag 24 februari 2011

Assange får det att låta


som om han ska utlämnas till Zimbabwe.

Assange ska utlämnas till Sverige, han har en vecka på sig att överklaga beslutet.Han slutade dagens presskonferens i London med att uppmana svenskar som sett bevis på felaktiga rättsprocesser att träda fram för att göra frågan "större än mig".

SvD
DN
Aftonbladet
Expressen

4 kommentarer:

  1. Thank you for your article, feel free to have a look at my attempt to clarify some issues that remain elusive still: http://davidkramer.wordpress.com/2010/12/19/julian-assange-what-really-happened-in-sweden/

    SvaraRadera
  2. Ja, lite märkligt är det. Jag har läst förundersökningen, som förvisso inte är en dom, men av den antyder att enligt svensk lag så har han inte skött sig moraliskt riktigt.

    Varför kan inte sverige bara garantera att han inte kommer att bli utlämnad till USA, då har han inga logiska skäl till att inte bli förhörd.

    SvaraRadera
  3. Tycker likadant, larvigt att inte kunna klargöra detta, känns som statement som alla skulle vinna på. Förstår inte.

    SvaraRadera
  4. Varför kan inte åklagaren och polisen bara åka över till London och hålla förhör med honom där? Det brukar ju åklagare och polis göra i andra sammanhang. Terroristerna som togs i Danmark för någon månad sedan förhörde man ju på plats i Danmark till exempel.

    SvaraRadera