söndag 6 februari 2011

Ännu mera FÖR!


Jisses vilken upplevelse, bland hemresans 580 passagerare var säkert hundrsa bäbisar.

När vi kom till Phukets flygplats för hemresa var det sjumilaköer till att ens komma in i avgångshallen, i Thailand har man valt att lägga en securitycheck just där. Vaaaaarmt.
Efter det, nästa långa kö till incheckningen.
Tredje kön till passmyndigheten, thailändarna ska läsa allas pass, deras utresedokument och fotografera oss igen - lite snyggare och brunare än när vi kom.
Och sen fjärde kön - ny security. Femte var till boardingen.
Som vuxen kan du - i bästa fall - bita ihop, det här är förväntade påfrestningar. Men de små-små barnen och de halvstora barnen! De låg till slut på golvet, krälade som ormar, slog varandra, grät, steppade runt eller ville bara bli sedda och sysselsatta. En del mammor hade minst sagt nåt vilt i blicken och en ton som var vass som säv, den saken är klar.
Och på detta följde sen 11 timmars flýgresa.......
Gillar inte heller uppdelninga av åldersgrupper, men detta är en fråga om överlevnad för det centrala nervsystemet - min semester ska ge mig miljöombyte och vila. Jag vill inte komma hem som ett vrak för att spädbarnet bakom vrålat flygningen igenom.
Och frågar som Öbon, hur mycket glädje har dessa små bäbisar av en sän jätteupplevelse?
Om de bott på "rätt" hotell med babysitters, barnshower, videofilmer dygnet runt och "gratis blöjservice" så har de inte sett mycket av föräldrarna.
Vuxenflygningar, vuxenhotell - jatack!

3 kommentarer:

  1. Carina-Fina:Dessa småbarnsföräldrar,kan kanske liksom i våra unga dagar,välja bättre närliggande semestermål,än fara runt "halva jordklotet" För mig tycks det som allt skall maximeras och semestermålen blivit än mer prestigefyllda !!!

    SvaraRadera
  2. Hej på dig Lars, härligt att se att du är kvar efter semestern!
    När jag började resa med pojkarna så var det dels för att få obegränsad tid tillsammans, dels för att ge dem en upplevelse, och det är de ju inte mottagliga för förrän vid en viss ålder. Vi reste aldrig nånstans bara för at vi vuxna ville göra nåt som de var "tvungna" att hänga med på.
    Jag tror detta är den stora skillnaden.

    SvaraRadera
  3. Carina,så är det nog...Den yngre generationen har en annan syn på föräldrarskapet..Minns när det efter kriget var en upplevelse att "bussturista" till Paris och för de verkligt rika t.o.m ända till Rom !!!Skillnaden var,att på den tiden stannade barnen hemma,oftast hos mormor el.farmor..Själv nöjde vi oss under sextiotalet med Mallorca(vår el.höst) och Dalarna (midsommar)..tillsammans med våra flickor.Även på den tiden annonserades om resor till Karibien och Hawaii..Men tack o. lov kunde de inte dupera dåtidens unga familjer,till sådana äventyr !!! Slutligen välkommna hem,välbehållna !!!

    SvaraRadera