lördag 29 januari 2011

Suda, sudda, sudda, sudda bort din sura min!


Gnällvalsen blir sista dansen för Tant Maud.
En självömkande politiker som inte fattat att man själv måste ta det politiska ansvaret, är den största losern.

K-G Bergström: Kärnkraften och FRA sänkte dig, Maud.
Som vanligt glasklar analys av KGB, men han glömde en sak: småföretagsamheten! Vart tog underlättandet för småföretagare vägen??


Expressen

9 kommentarer:

  1. Thorsten Schütte2011-01-29 11:26

    Hennes dagar är räknade, helt klart. Och småföretagare, förutom bönder, har nog mera att hämta hos både KD och MP nuförtiden. Centern har helt klart förlorad sin skäl och om det inte blir ett ledarbyte och skärpning snart bedömer jag faktiskt centerns överlevnadsförmåga som sämre än KDs!

    SvaraRadera
  2. Ulf Hjertén2011-01-29 14:12

    Kan inte minnas någon partiledare som pratar så mycket och säger så lite som fru Olofsson. Man vinner inte några lagrar i längden på att hålla ett mysigt "kafferep" en vacker sommardag i ett vackert norrländskt landskap. Centerpartister ska nog heller inte välja Stureplan ("svampen") för sitt framtida svampplockande. Det är mera pinsamt än genialt.

    SvaraRadera
  3. Undrar också vart alla utlovade småföretagarlättnader tog vägen.

    /småföretagaren Öbon

    SvaraRadera
  4. Och KD, säger nej till gårdsförsäljning av vin och sprit. De är rätt omoderna, och verkar inte särskilt sugna på fler röster, Attefall och &


    Instämmer med Öbon, all fånig byråkrati, om hon hade öron skulle vi kunna berätta hisnande saker för henne. Om hon kunde rätta till det - då skulle C snurra på!

    SvaraRadera
  5. Thorsten Schütte2011-01-29 18:00

    Ja, motståndet mot gårdsförsäljning av alkoholiska drycker är löjligt, även om man har ambitionen att motverka överkonsumtion. En alkoholist i brådskande behov av påfyllning åker knappast till Mackmyra för att köpa svindyr whisky eller ta färjan till Gotland för att proviantera hos en vingård där...
    Och jordbruksminister Erlandsson från C, han borde stöta på i Bryssel så att svenska kommuner inte hindras att köpa ekologisk och närodlad mat för skolor, dagis, äldreboenden o s v!

    SvaraRadera
  6. Thorsten Schütte2011-01-29 18:34

    Klippt ur ur expressen a propos gårdsförsäljning:
    Men Moderaterna, Centerpartiet och Miljöpartiet är mer öppna för att införa gårdsförsäljning, främst av skäl som har med lokalt producerade varor och utveckling av landsbygden att göra.

    SvaraRadera
  7. Läste också om gårdförsäljningen i expressen.Noterar att inte bara moderaterna och centern vill ha gårdsförsäljning av alkoholhaltiga drycker utan även miljöpartiet.Uppenbarligen är bägge politiska blocken oense sinsemellan i denna fråga./Petter

    SvaraRadera
  8. Ulf Hjertén2011-01-30 08:26

    Meningen med gårdsförsäljning var ju att vinodlarna skulle få sälja sina egna produkter. Och det är ju bra. Men det var inte meningen att vi skulle få en massa nya spritbutiker där kanske t.o.m egna produkter inte finns med alls.

    SvaraRadera
  9. Thorsten Schütte2011-01-30 09:44

    Klart, Ulf, det här behöver ju inte gå i överdrift. Lagom är bäst!

    SvaraRadera