torsdag 13 januari 2011

Reinfeldt, får be om ssssstörsssssta möjliga tyssssstnad.


Är det bara jag som undrar.
Den invandring, som berikar oss svenskar så otroligt mycket som Reinfeldt säger, kostar väldigt mycket i alla andra länder. Hur kommer det sig att i Sverige är det bara lönsamt med invandring, men i tex Danmark, Norge och Tyskland håller välfärdssamhället att raseras på grund av kostnaderna för densamma?

I Norge vågar man/får man lov att tala om för medborgarna att invandrare som kommer till landet och lever på bidrag är en stor grund till oro. Detta gör man inte för att förminska medmänniskor, utan för att öppet berätta om ett stort problem.
Genom att med öppna ögon se och tala om problem, kan man dessutom försöka lösa dem - wow.
Aftenposten skriver:
Forskare anser att vi har en utmaning när det gäller att lära dem som kommer till landet att välfärdsstaten är en gemensam ansträngning som vi alla är beroende av.

En ny norsk rapport viser att bara en av tre i den första vågen av "arbetskraftsinvandring" från Pakistan och Turkiet har arbete - resten mottar bidrag. Bara hälften av somaliske män har arbete efter sju år i Norge. Tre av fyra somaliska kvinnor lever på bidrag.

Svenska makthavare är verkligen nånting utöver det vanliga, som lyckats så med det som alla andra misslyckas kapitalt med.

25 kommentarer:

  1. Thorsten Schütte2011-01-13 12:43

    Jag tror att det varken är bara lönsamt med invandringen eller att den raserar välfärdssamhällen. Verkligheten har mycket fler nyanser!

    SvaraRadera
  2. Säkert är det så.
    Vad jag pekar på i inlägget är Sveriges strutsmentalitet, du vet hur jag i alla lägen förordar öppenhet, öppenhet, öppenhet.
    Förljuget som sopas under mattan exploderar till slut.
    Är också övertygad om att ALLA mår bättre av ärlighet.

    SvaraRadera
  3. Massinvandring av potentiella bidragsberoende somalier...kan väl bara kosta samhället,eller Thorsten...(läs gärna Carinas saxning från Norge ovan,innan du uttalar dig)Dessutom de stora antalet "anhöriga" som går direkt in i pensionssystemet,måste väl också kosta stora summor ??Andelen sådana av de drygt 90.000 år 2010 som "invandrade",var c:a 24.000 ..Ingen oansenlig mängd,storleksordning Landskrona´s totala befolkning !!!Förklara gärna vilka "nyanser" dessa somalier (från en helt annan kultur)har för Sveriges framtid....

    SvaraRadera
  4. Thorsten Schütte2011-01-13 14:01

    En nyans är t ex att dessa somalier bara är en del av alla invandrare, andra grupper har integrerats bra och bidrar till BNP. Gungorna och karusseller..

    SvaraRadera
  5. Thorsten:
    För att lägga ytterligare lök på laxen,hur ser du på den situation,som råder?? Här anländer otaliga från Irak,deras anledning för att få azyl i Sverige,uppges vara fara för sina liv !!Efter att ett "främlingspass" utfärdats och socialhjälpen anlänt,tar otaliga av dem ett charterflyg tillbaka !!!Hade detta skett med några enstaka,hade jag en förklaring till deras hemlängtan,men enl.den irakiska resebyrån,går upp till 6 flyg per vecka schuttletrafik mellan Sturup o. Irak.Detta är för mig en stor gåta..Hur vågar man sätts sitt liv på spel ???Än värre var ju fallet med den "svenske" somaliern (som barn l7/l8 år gammal),EFTER TVÅ MÅNADER I Sundsvall,fick denna också tilldelat sig ett sådant "svenskt" pass.I Uganda uppger man nu att han åldrats,och funnits i snart 30 år på jorden !!!Dessutom misstänkt för terrorbrott !!!Just sådan exempel skapar en aggresion ute bland vanliga knegare....Har du förståelse för detta Thorsten ???

    SvaraRadera
  6. Vad jag vill uppmärksamma är att vi måste TALA. Kunskap är aldrig farligt.
    Smussel, tigande och hymlande är farligt.

    SvaraRadera
  7. Thorsten Schütte2011-01-13 14:32

    Jag ger upp!

    SvaraRadera
  8. Thorsten:
    Trots teknisk KO,tilldelas du en silvermedalj för god kämpaanda..Gentleman som jag är,slår jag inte på en liggande..Därför sparas dessa slag för framtida kamper...Carina du skriver TALA,men skriftligt informera duger också bra...

    SvaraRadera
  9. Thorsten Schütte2011-01-13 15:17

    Inom elektrotekniken finns det något som kallas för reaktiv effekt eller Blindleistung. Då pendlar effekten fram och tillbaka utan att göra nytta (ingen aktiv effkt). Lars och min diskussion i invandrarfrågor producerar nästan endast reaktiv effekt, de andra diskussionerna innehåller även aktiv effekt. De sannolikt få läsare som är hemma inom elektroteknik förstår precis vad jag menar.

    SvaraRadera
  10. Stefan Ritter heter en man som talar klarspråk...12 min i programmet börjar kanonaden och Tengby stammar förtvivlat bort sig.

    http://www.youtube.com/watch?v=rOd3f2pQNaw&feature=player_embedded#!

    Örongodis!!!!!
    Som gammal ättling till loppcirkusartiser passar din överskrift ypperligt till Reinfeldts "locket-på-tystnad".

    /HellBoy

    SvaraRadera
  11. Hellboy:
    När det gäller loppcirkus,vet du när "ödeskongressen",sker..Nudel o. Österås lär uppträda..F.ö lyssnade jag på detta inslag igår,det var t.o.m så avslöjande,att YouTube tog bort det ......Tänka sig...

    SvaraRadera
  12. Byter ämne lite här. Jag är väl mer alliansanhängare än jag inte är det, om ni förstår vad jag menar. Men tyvärr ser jag om igen hur två för mig mycket viktiga områden sköts av riktiga stolpskott. Dels miljöpolitik med Andreas Carlgren som tycker man ska skjuta av vargar för att bevara vargstammen, dels Lena Liljeroth Adelsohn som aldrig står på sig och äskar mer kulturpengar.
    Nu debatteras en ny opera i Stockholm (vilket är alldeles, alldeles nödvändigt i mitt tycke, men så kan jag också planera resor efter vilka operaföreställningar som ges runt om i världen), men har hon öht öppnat munnen i frågan? Om hon har det, har jag missat det.
    Hon verkar bara lyda order från Reinfeldt-Borg.

    ---

    Nu ser jag inte var ämnet kommunalpolitiker togs upp här på bloggen, men visst är så som Thorsten skriver, att personliga egenskaper hos de lokala politikerna är hur viktiga som helst.

    Här på min ö är kommunalrådet en riktig pamp. Maktfullkomlighet är hans mellannamn. Han är dryg, obildad, raljerar med meningsmotståndare av annan politisk färg och andra intresseorganisationer, osv osv. Jag gör mitt bästa för att rösta bort honom, men jag kan bara konstatera att där jag ser en uppblåst strunt, ser andra honom som en som främjar deras intressen.
    Mina egna lokala favoriter är en stridbar kvinnlig miljöpartist (nej, jag röstar normalt inte på mp) och en liten farbror från c.

    På ön har vi begåvats med ett par starka turistmagneter. En av dem hotas nu av kommunalrådets fartblindhet och tyvärr har han landstingets godkännande, liksom delar av den statliga förvaltningen. De enda som offentligt uttrycker avvikande mening är miljöpartisten jag nämnde ovan, en ensam vänsterpartist och några sk "nimby"-människor (not in my backyard). Jag går inte in mer på exakt vad det handlar om, för då förstår ni var jag bor.
    Men jag blir såååååå less.


    /Öbon

    SvaraRadera
  13. Thorsten Schütte2011-01-13 17:03

    Öbon: det är ganska ofta så att de båda stora partierna S + M förblindas av maktens arrogans, medan de mindre, oberoende vilket, själva med erfarenhet att vara liten och i underläge, ser mera till den lilla människan. När det gäller frågor om mänskliga rättigheter, integritet, rättssäkerhet o s v är det oftast alla eller de flesta småpartier mot "betongblocket" Därför tycker jag också att justitieministern alltid bör komma från ett mindre parti (exvis har MP posten i Finland). "Sonny Boy" Bodström och "Gredelin" Ask är lika kålsupare! Och de av Dig nämnda stolpskotten: fullt medhåll!

    SvaraRadera
  14. Mmm, gissa tre gånger partitillhörigheten hos "mitt" kommunalråd.

    Välbärgad kommun, hög medelinkomst, hög utbildningsnivå, hög andel curlingföräldrar med barn som har inbokade aktiviteter minst fem gånger i veckan ...

    /Öbon

    SvaraRadera
  15. Re:Öbon
    När det gäller Opera,har jag personligen ingen större erfarenhet.Endast första akten av Adriane,därpå försynt tillbakadragande...Men när det gäller Vargar,har jag viss info.Det talas om att omlokalisera dessa till större städer och orter,eftersom majoriteten av deras beskyddare är bosatta där.Vidare måste det ju pigga upp tillvaron för många,med nya ryska bestar inom aveln !!! Här tror jag på en lösning på sikt med el.utan Carlkvist....F.ö torde en stor del av lantbefolkningenn i mellersta/norra Sverige,vara tillfreds med denna nya inriktning,av landets miljöpolitiska viltvård !!!Slutligen betr. den lilla C-farbron var rädd om honom,eftersom sådana är mer sällsynta än vargar.

    SvaraRadera
  16. Thorsten Schütte2011-01-13 17:33

    "Välbärgad kommun, hög medelinkomst, hög utbildningsnivå, hög andel curlingföräldrar med barn som har inbokade aktiviteter minst fem gånger i veckan ..."
    Oh, vad jag hatar ordet "aktiviteter". Barnen måste ha långtråkigt ibland, stress så det räcker och blir över lär de uppleva tids nog! Och den politiska färgen hos kommunpampen, ja, den var ju mycket svårt att gissa...

    SvaraRadera
  17. Lars: skulle gärna se en eller några vargar här, rådjuren är en riktig plåga, liksom vildsvinen.

    Min syster bor i "björnland" i Kanada och det enda som man måste tänka på är att aldrig lämna soppåsar utomhus och att innekatterna måste vara inne. Hon har alltså svartbjörn i trädgården! Och där finns bergslejon (pumor). Hon bor ett par mil om storstaden Vancouver.
    Hon begriper sig inte på den svenska rovdjursdebatten.

    Thorsten: jag kan lugna dig med att vi ransonerar vår åttaårings aktiviteter. Hon tränar truppgymnastik och basket och det räcker finfint. Jag sjunger ofta tråkighetens lov och tycker att det finns inget bättre än att tänka ut kommande projekt - och det hinner man ju inte om man hela tiden är igång.
    Åttaåringen brukar ha tråkigt i max fem minuter, sedan har hon börjat uppfinna diverse saker. T ex en slänggunga för slöa husflugor, skateboardramp för sniglar, en hopfällbar ubåt (kan vara väldigt bra, eller hur) eller så ger hon sig i kast med att göra konstruktionsritningar till vårt hus, eller så bygger hon landskap i kartong, eller så skriver hon en bok om komposter eller hur man kan resa i rymden om tio år, eller så gör hon något helt annat. Här slängs aldrig kartonger, snören, småstenar, pinnar eller nåt. Vi är storkonsumenter på lim och tejp och kritor.


    Apropå ordval, har du något förslag i st f aktivitet?

    /Öbon

    SvaraRadera
  18. Re:Öbon (2)
    Jo du har rätt,men svårigheten är att lära vargen vilken typ av djur den skall döda.I Tyskland där det råder samma mot och för,hörde jag senast i går kvällens nyheter."En ensam varg hade tagit livet ur el.svårt sargat 13 styck amkor"Men om inte dagligen så ofta,hör man hur otaliga skador sker inom fårskötseln.Både där och hos oss.Med vår stora björnstam (c:a 1.000 djur),lär även rådjuren bli villebråd,liksom älg för nallen.Men att i tätbefolkade områden,ha varg smygande kring knuten,överlåter jag med varm hand till Kanada -som dessutom är "lite" större än Sverige.Slutligen den avskjutning som nu sker,måste ses som en tjänst,för vårt vildmarksliv och dess framtid.Så är åtminstone min uppfattning....

    SvaraRadera
  19. Står helt på Lars sida. Det är lätt för stockholmare på Naturvårdsverket att sitta och bestämma att alla skall älska och krama vargen. Min åsikt är att de som bor i vargnärhet och drabbas av vargrivna tamdjur och hundar ska ha mer att säga till om.
    Sen måste jakt skötas snyggt och enligt etiska regler, inte av skjutkåta stollar.

    SvaraRadera
  20. Thorsten Schütte2011-01-13 20:41

    Lars: amkor eller ankor?
    Öbon: aktivitet kan väl vara kvar för planlagda fritidssysslor, "tvångssysslor", "oäkta fritid", det som blir kvar efter alla andra vardagsbestyr och sömn är "äkta fritid"...
    Carina: "Sen måste jakt skötas snyggt och enligt etiska regler, inte av skjutkåta stollar." Vackert talat, verkligheten leder snarast tanken till filmen "Jägarna"...

    SvaraRadera
  21. Lars: visst är Kanada större än Sverige till ytan, Sverige (ca 450 000 km2) skulle få plats ganska precis två gånger redan i provinsen British Columbia (ca 945 000 km2), där min syster bor. Men där bor också 4,5 miljoner människor, vilket gör provinsen till Kanadas tredje största, sett till befolkning.

    Och det är alltså i vanliga villaområden strax utanför 2-miljonstaden Vancouver man ser både svartbjörn, pumor, örn ...

    liiiite jobbigt tycker syrran det kan vara med de ständiga björnbesöken, hon får mocka gräsmattan rätt ofta och björnlämningarna fungerar inte riktigt optimalt som rosgödsel.

    Om igen, jag kan för mitt liv inte begripa den hysteri gällande rovdjur som är i Sverige. Fästingar är mycket farligare och orsakar fler skador och sjukdomar!

    /Öbon

    SvaraRadera
  22. Thorsten Schütte2011-01-14 14:44

    Svenskarna och vargen och svenskarna och alkoholen: se där råämnen för hur många doktorsavhandlingar i psykologi som helst!

    SvaraRadera
  23. Thorsten Schütte2011-01-14 16:32

    Öbpn, a propos kulturministern: plötsligt växte hon något i mina ögon:
    http://www.newsmill.se/artikel/2011/01/14/kulturministern-bojkotta-modev-rldens-sjuka-sk-nhetsideal

    SvaraRadera
  24. Tack, Thorsten, ska kolla artikeln.

    Inser förresten att jag gav henne fel namn här ovan, hon heter ju Lena Adlesohn Liljerot och inte Lena Liljerot Adelsohn.

    /Öbon

    SvaraRadera
  25. så blev det fel igen, Adelsohn Liljeroth.

    Så där, nu stämmer det.
    Puh!

    /Öbon

    SvaraRadera