tisdag 11 januari 2011

Avslöjande journalistik.


11- 01-11. "Sveriges överlägset största tidning, Aftonbladet har nära en miljon fler dagliga läsare än de närmsta konkurrenterna tillsammans."

11- 01-11.
"Expressen
- Sveriges mest lästa dagstidning! Enligt Sifos decembermätning läste 24 516 fler läsare Expressen än Aftonbladet i december. För första gången på tio år är Expressen större än konkurrenten."

Det här mina damer och herrar är så nära den absoluta sanningen som våra kvällstidningar kommer.
Hurra. Eller nåt.....

Resume
skriver idag:
– Uppenbarligen har de så dåligt självförtroende att de måste skryta om vem som är bäst, säger idrottspsykologen Johan Plate, som har jobbat med många av de stora svenska idrottarna.

9 kommentarer:

  1. Sällan jag delar ut 12 points,men nu måste det ske !!! Så lågt har alltså deras journalistik dalat,så man tror sig själv...Och de med stora RUBRIKER !!!!Må högre makter förlåta dem !!!

    SvaraRadera
  2. Ulf Hjertén2011-01-12 09:24

    Att Aftonbladet bland kvällstidningarena har fler nätläsare och mobilläsare än allianspressens stora är inget att förundra sig över. Med den oerhört stora övervikt alliansmorgontidningar som finns går många läsare in på nätet och kollar vad den andra sidan skriver. AB har tidigare än andra sett webbens möjligheter och satsat på det. Liksom "härmandet" av den italienska röda sporttidningen Gazzeta dela sport. Antagligen felstavat men ni vet nog vad jag menar. Kvällstidningarna - läs förmiddagstidningarna -tar enligt min mening alldeles för stor plats på morgontidningarnas bekostnad. Risken finns att morgontidningarna frestas att följa med i lösnummerscirkusen med feta rubriker, lite text och såpaskit och skvaller.

    SvaraRadera
  3. Jag har min åskikt klar när det gäller dessa blaskor! Kan möjligen använda dom för att se vad som kommer på dumburken.
    Visst låter jag negativ idag? Men det är jag inte, så det så!
    /B-M

    SvaraRadera
  4. Thorsten Schütte2011-01-12 14:35

    Delar Ulfs analys varför det går så bra för Aftonbladet. Jag saknar en genuin vänsterröst i den svenska presskören. Inte partipolitisk bunden, men en tidning där folk från V över S och MP till FPs vänsterliberala spillra känner sig hemma och som även respekteras i det borgerliga lägret.

    SvaraRadera
  5. Thorsten...Nu häpnar jag,du av alla saknar en "genuin" vänsterröst ??Önskar du kanske att Walter Ulbrich och Erich Milke skall återuppstå !!! Vad jag saknar i svensk press,är en balanserad rapportering,utan överdrifter och gärna i ocensurerad form.Nej Thorsten,vänster har vi mer än tillräckligt av. DKP förbjöds i Tyskland och i Sverige finns enbart en spillra kvar,tack o lov.

    SvaraRadera
  6. Thorsten Schütte2011-01-12 16:24

    Lars, med vänster menar jag just det breda spektrumet från V till FPs vänsterflygel, vilket motsvarar en mycket större andel av väljarna än andel av tidningar i dagens Sverige!

    SvaraRadera
  7. Thorsten Schütte2011-01-12 21:36

    Lars, Du är lite motsägelsefull. Vänster, är det enligt Din uppfattning kommunister, i så fall en spillra av några få procent eller är det alla till vänster om SD, i så fall över 90 procent? Det jag vill komma åt är att den vänstra halvan av Sveriges befolkning är underrepresenterad i tidningarna som har en bedövande borgerlig övervikt.

    SvaraRadera
  8. Thorsten du är en slipad kanalj...Ditt särskilda poängterande "FP`s vänsterflygel" avslöjar dig...Nej som jag ser det finns det inte någon högertidning i landet.Men en sådan är också för mig ointressant,som du ser i min kommentar vill jag ha en balanserad press.Men min önskan vet jag är som att ropa i öknen.Därför har jag följt ditt och Ulf´s råd att avstå läsa dem..Nu följer jag världshändelserna i Le Monde,Sueddeutsche Zeitung,och andra större Europeiska drakar....

    SvaraRadera
  9. Thorsten Schütte2011-01-13 16:45

    Nja, slipad, kanske, men framför allt försöker jag vara logisk och upptäcka självmotsägelser. Och det är väl inget avslöjande att jag politiskt befinner mig inom triangeln MPs pragmatiska flygel - sossarna utan pampar och betong - FPs tynande vänsterliberala skara utan att vara medlem i ett parti, eftersom jag då känner att jag måste försvara det mesta det håller på med.

    SvaraRadera