lördag 22 januari 2011

Alex Schulman skapar musik i mina öron!


Jag missade Joakim Larsson i Skavlan........!!!!!!!!!!
Buuuuuuuhhhhhh! Brööööööl, snyft, snyft, gråååååt, ni veeeeeeet ju hur engagerad jag varit!
Jag har alltså ingen aning.
Men publicerar Alex Schulmans Plusutdelning i fredagens Aftonbladet, ty han slet orden direkt ur min mun:
-"Stieg Larssons yngre bror Joakim talar ikväll ut i Skavlan om hur saker och ting verkligen ligger till i fejden med Larssons livskamrat Eva Gabrielsson. Jag råder er att titta på det. Jag råder er verkligen att titta på det. Larssons bror har under fem års tid utmålats som ondskan på jorden, och nu visar det sig plötsligt att han är en rätt underbar kille med logiska förklaringar på allt.Plötsligt tänker man: ondskan kanske heter Eva? Jag tror på vartenda litet ord han säger i den där intervjun. Att Eva Gabrielsson fåt stå oemotsagd under all denna tid är ofattbart. Äntligen får vi höra andra sidan."



Thorsten, Lars, Öbon, Petter, omtänksammaste och goaste bloggkompisar - - berätta, vad har jag missat?

13 kommentarer:

  1. Thorsten Schütte2011-01-22 16:16

    Tyvärr, flyttade efter På Spåret över till Kunskapskanalen. Men mitt resonemang är att det är sällan ens fel när två träter, så sanningen ligger väl någonstans i mitten. Ju längre parterna väntar med att prata med varandra, ju värre blir det, så är det alltid!

    SvaraRadera
  2. Thorsten Schütte2011-01-22 16:37

    Vänta ett tag: plusutdelningen i fredagens Aftonbladet, alltså innan sändningen. Är den live, då har Alex fräckt gissat vad som skulle sägas där eller är den inspelat och privilegierade Alex fick en förhandstitt?

    SvaraRadera
  3. Ulf Hjertén2011-01-22 21:16

    Av de båda intervjuerna hos Skavlan kan man nog inte döma vem som har rätt. Jo, en slutsats: Guld har genom historien ofta varit orsak till tragiska konflikter.

    SvaraRadera
  4. Thorsten Schütte2011-01-23 13:58

    Det brukar vara så att lyssna man på en sida i en konflikt, känner man sig övertygad att denna sida har rätt, lyssnar man på motparten, verkar den lika förtroendeingivande. En bättre uppfattning kan man egentligen bara bilda sig, om man får chansen att lyssna på och ställa frågor till båda parter vid samma tillfälle!

    SvaraRadera
  5. Tittade inte på Skavlan,men har läst lite om Stieg Larsson angående arvet och testamentet efter densamme.Såvitt jag vet (inte expert)så är det väl så att när en ogift person utan egna barn dör och det saknas giltigt testamente ärver i nämnd ordning den avlidnes föräldrar,syskon och syskonbarn.Det verkar alltså saknas giltigt testamente i detta fall såvitt jag har förstått.Nån annan som är mer insatt i det aktuella fallet?/Petter

    SvaraRadera
  6. Thorsten Schütte2011-01-23 14:52

    Petter: Jag tror Du har uppfattat helt rätt, dessa formella regler är ostridiga parterna emellan. Lagen hindrar en dock inte från att vara mera generös, hade Stiegs släkt, Stieg och Eva varit mera samspelta innan dödsfallet hade man sannolikt utan att blanda in massmedia smidigt kommit överens om en lösning som bäst motsvarade Stiegs andemening.

    SvaraRadera
  7. Mycket sent svar. Har varken sett Skavlanprogrammet med Eva G eller det som sändes i fredags och kan därför inte ge några vidare upplysningar.

    Vet inte vad som drabbat mig på sistone, det är total sömnsjuka klockan 21 om kvällarna. Men så är vi uppe vid sexsnåret om morgnarna också.

    /Öbon

    SvaraRadera
  8. Thorsten Schütte2011-01-24 12:11

    Ett exempel att någonting kan vara formellt rätt, men in i helvete fel för den drabbade: För tio år sedan föll jag på mitt dåvarande jobb offer för en försäkringssäljare med väloljat munväder som fick mig att placera större delen av tjänstepensionen på ett mera "lovande" sätt, en s k tiotaggarlösning. Båda delar dock i samma bolag (SPP). Några år senare delades försäkringsbolaget, i ett för varje del av tjänstepensionen, Alecta + SPP. När jag sedan blev sjukpensionär på 25 % och ansökte om premiebefrielse, med indexuppräknad tjänstepension baserad på sista heltidsanställning, då beviljade bolaget med den mindre pensionssumman (Alecta) premiebefrielsen, den med den stora summan (SPP) ej. Insjuknandevillkoret och efterskyddsbestämmelserna tolkades olika av de två bolagen, trots att det var samma bolag när jag tecknade försäkringen. Det gick genom alla instanser och upp till ARN: inget formellt fel ha begåtts. Jag borde alltså ha haft en siares gåva och för tio år sedan både ha förutsett att jag blir sjukpensionär på deltid och att den traditionella tjänstepensionen hade en generösare regeltolkning i detta fall jämfört med tiotaggarlösningen. För att inse detta måste man ju vara försäkringsmäklare själv!

    SvaraRadera
  9. Men jösses Thorsten! Det är ju rena rävsaxen.

    Jag hade tur eller något åt det hållet åtminstone, då jag blev övertalad av min bank att köpa en kapitalförsäkring för många, många år sedan. Jag glömde efter ett tag bort den, sedan talades det om hur dåligt det var i media.
    Men då poppade det upp ett mejl från min bank att min försäkring var ju hur bra som helst. Eftersom det hade gått tillräckligt många år sedan jag tecknade den, kunde jag göra vad jag ville med slantarna - skattefritt. Inte hade det blivit så mycket mer räntemässigt, men ändå, hade jag inte köpt försäkringen, hade jag satt sprätt på pengarna direkt.

    /Öbon

    SvaraRadera
  10. Thorsten Schütte2011-01-24 12:33

    Ja, man måste vara frisk och skärpt för att klara pensions- och sjukförsäkringen i det här landet. Som tur har jag en insiktsfull arbetsgivare som hjälper att spara lite extrapensionsslantar.

    SvaraRadera
  11. Thorsten Schütte2011-01-26 14:44

    Gyttjebrottningen runt Stieg fortsätter. Att de inblandade inte skäms:
    http://www.expressen.se/nyheter/1.2306091/familjens-hamnd-pa-stiegs-sambo

    SvaraRadera
  12. Men måste media svälja betet varenda gång med hull och hår???
    Börjar må riktigt illa.

    SvaraRadera
  13. Thorsten Schütte2011-01-26 19:13

    Media sväljer betet, kroken, flötet, linan och kastspöet...

    SvaraRadera