måndag 13 december 2010

som hugget i sten


Inatt ska jag somna med ett handskrivet plakat för ögonen.
Det är kallt, jag har nyss kommit in från den snöknirrande hundpromenaden, men jag är varm i hjärtat.
På ABCnyheterna visades hur irakiska svenskar samlats vid terrorplatsen, för att protestera mot våld i religioners namn. En kvinna stod i snön i vinternatten och höll stadigt sin skylt med texten: "RÖR INTE MITT NYA HEMLAND!"
Som det värmde.
Tänk om alla som kommer hit hade samma välvilliga intentioner och starka känslor för sitt nya land. Så lätt det skulle vara, och så starka vi skulle vara.

Sen tänkte jag på Jimmie Åkesson och SD. Det har inte hörts ett pip.
Ett ovärdigt, billigt och populistiskt parti hade gått ut högt och hårt och plockat enkla partipolitiska poänger här och nu.
Det stärker min tro.

5 kommentarer:

  1. "Jimmie Åkesson, Sverigedemokraterna, kommenterar sprängningarna i centrala Stockholm.

    Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson kommenterar:
    – De andra partierna har skrattat åt oss när vi har pekat på problematiken med den stora muslimska invandringen. Samtidigt är det viktigt att man balanserar debatten och konstaterar att det inte är invandrare som ägnar sig åt det här. Det är extremister.
    Tyvärr kan det här dock utgöra ett trendbrott som sätter igång tankar och mekanismer hos andra vilket i värsta fall kan leda till fler händelser.

    – Det är personer i andra och tredje generationen av invandrare i våra förorter som är uppväxta där och inte har någon kontakt med majoritetssamhället. Det aktualiserar återigen den misslyckade integrationen. Det viktigaste är dock att vi gemensamt står upp emot det här och inte försöker vinna politiska poänger, säger Åkesson till DN.


    © Fria Nyheter - Denna text är hämtad från: Jimmie Åkesson om terrorbrottet i Stockholm « Fria Nyheter http://www.frianyheter.nu/2010/12/13/963/963/#ixzz182CXbBdH"

    Vi måste alla vara rättvisa. Att sen kommentarerna på Fria Nyheters blogg är tämligen bryska kan man inte lasta SD för. Jag tycker att Åkesson gjorde ett balanserat uttalande. Åkesson är en klok person.

    SvaraRadera
  2. Thorsten Schütte2010-12-14 07:50

    Någon på SDs partikansli tvittrade bort sig först, men det här uttalandet är bättre.
    Och jag är övertygad om att de irakiska kvinnorna Du nämnde representerar majoriteten av invandrarna, den i regel tysta majoriteten, hälsan tiger still!

    SvaraRadera
  3. Ulf Hjertén2010-12-14 08:23

    Tacka sjutton för att Åkesson inte ger sig ut och rider på den främlingsfientliga våg en sådan här vansinneshandling kan utlösa. Så obegåvad är han nog inte. Men hans partikamrater i Nyköping har haft en del synnerligen diffusa uttalanden på senare tid, så inte tyder Åkessons tystnad på ett tillnyktrande i SD i stort. Flera liknande händelser som den Carina nämner har de senaste dagarna inträffat här i Sörmland. En majoritet av de nya svenskarna är naturligtvis upprörda och vansinnigt rädda för att den här dårens verk ska sätta igång luddiga krafter och ge ytrymme för "hederlig svensks" önskemål "att nu fanimig måste det tas ordentligt i den här skiten ." Slut byggarbetarbodscitat.

    SvaraRadera
  4. Thorsten Schütte2010-12-14 08:43

    Det intressanta ang. SD är utvecklingen på sikt, som jag ser finns det tre någorlunda sannolika vägar:
    1) Partiet stannar ungefär där man är och får finna sig i att aldrig riktigt komma in in den politiska "stugvärmen", men försöker nöta sig till en position likt motsvarande partier i DK, NO och NL som tolererar minoritetspartier som stödparti.
    2) Partiet utvecklas till ett mera vanligt högerparti för vilket vandringen till mitten av M och marginalisering av KD skapar utrymme, detta gjorde "nyfaschisterna" i Italien.
    3) Partiet faller sönder ungefär som NyD den tid det begav sig.
    Den som lever får se!

    SvaraRadera
  5. Thorsten Schütte2010-12-14 09:29

    Det blev galet:
    "som tolererar minoritetspartier som stödparti."
    Ska vara:
    "som tolererar/tolererade minoritetsregerigar som stödparti"

    SvaraRadera