måndag 20 december 2010

Read my lips!


Putz weg. Var den saktfärdige statsministern som i tvehågsna ordalag fördömde terrordådet för en dryg vecka sen.
Idag från Skansen framträdde en heroisk, strong och okuvlig landsfader med stort ansvar. Hela hans nya image andades Yes We Can!

"Självmordsbombaren Taimour Abdulwahab hotar folkhemmets ideal.
Det var en av huvudpunkterna i Fredrik Reinfeldts jultal.
- Han hatar vår frihet, sa statsministern.
Reinfeldt betonade att i Sverige rangordnas inte religionerna och att även ateister ska respekteras för sin icke-tro.
– I mångfaldens Sverige får religionerna finnas bredvid varandra.
Samtidigt välkomnade han det muslimska Sveriges reaktioner efter dådet och menade att imamer och andra tydligt försvarat Sveriges öppenhet och fördömt terrordådet."

Bakom varje framgångsrik man står en förvånad Arkelsten.

Expressen Aftonbladet SvD SvD

4 kommentarer:

  1. Polisen beslagtog, i strid mot lagen, 50 postförsändelser på ett postkontor ute i landet igår, från 3 olika avsändare. Motiveringen var "störa omoralisk men ej olaglig verksamhet". I strid mot lagen informerade man heller vare sig avsändare eller mottagare om beslaget heller... Är det sådan frihet reinfeldt säger att vi har?
    Det är inte första gången detta händer, nämligen. Polisen gör ingenting, åklagaren vägrar ta upp fallet, det enda som finns kvar är gevär och handgranater för den som vill ha sin post i fred i sverige 2010.

    SvaraRadera
  2. Ulf Hjertén2010-12-21 10:28

    Är det möjligen Modesty Blaise på bilden? Det var i så fall länge sedan. Men tillbaka till Skansen. Strong, okuvlig landsfader. Som gladdes åt att alliansen han leder vunnit det arbetande Sverige. Sure. Men långtifrån hela landets befolkning arbetar. Massor av välutbildade unga finns bland den ännu mycket höga arbetslösheten. Inte är han någon landsfader för dem. Så ej heller för alla långtidssjukskrivna och inskrivna i kommunernas försörjningsstödsköer. Knappast heller bland de ensammma mammor som inte har någon annan att vända sig till än våra diakonikassor för att om möjligt skapa någon slags julstämning för sina barn. Men han leder en regering som ur ett europeiskt perspektiv just nu har en hyggligt stark ekonomi, så vill han bli landsfader för alla har han möjlighet. Om viljan finns som sagt. En liten julbetraktelse för Carinas lilla men engagerade grupp av bloggare.

    SvaraRadera
  3. Thorsten Schütte2010-12-21 10:29

    Låter mysko. det är ju snigelposten man använder om man inte vill bli avlyssnat, men går det till så här återstår vål bara klassiska agentmetoder med "döda" brevlådor, bud o s v...

    SvaraRadera
  4. Till min lilla men naggande goda och oerhört engagerade grupp av bloggare, tack för tänkvärda inlägg! Först Ulf, jag lider med alla som har det svårt, det är en del av min personlighet.
    Min förste make glömmer aldrig hur jag på första dagen på bröllopsresan, när vi satt på ett café i Los Angeles, vägrade lämna stället förrän just den lilla sparv som bara hade ett ben, hade fått äta från mina smulor. Det tog sin tid eftersom de friska var snabbare. Tror exmaken hade andra planer för just den resan...
    Jag köper Situation Stockholm, lämnar kläder till uteliggare, och för flera år sen kontaktade jag organisationen för Majblomman, som jag beundrar stort för det arbete de gör. Jag beskrev mig själv, hur jag är stark, kreativ och aldrig ger upp. Och erbjöd, på vilket sätt det vara må, min brinnande iver och mitt engagemang till organisationen, skickade med CV och referenser.
    Noll svar.
    Organisationer har i mångt och mycket ibland mer intresse för organisationen, hierarkin, än de på andra sidan.
    När det gäller våra välutbildade unga arbetslösa, har jag bara ett råd - tänk skapande, tänk flexibelt, tänk entreprenörskap!
    PS kvinnan på bilden är buktalerska.DS

    SvaraRadera