tisdag 28 december 2010

Inte för alla pengar i världen.


Minns första gången jag såg piercing. Det var länge sen, en passagerare som beställde en julsmörgås med köttbullar och rödbetssallad, mitt i tungan satt en piercing. Jag blev som helt hypnotiserad, stirrade på metallploppen som åkte in och ut och geggade runt sig i rödbetssalladen. Voffor gör di på detta viset? Antagligen för att såna som jag ska bli hypnotiserade, och paralyserade.
Men att chockera vuxengenerationen, får det kosta vilket pris som helst? Själv föreställde jag en kort tid mods, med nerklottrad arméjacka och lång lugg, det gjorde inte ont på mig själv nånstans.
Men piercing, vet ni hur det känns att ha en liten, liten vass miniflisa på en tand? Tänkte nog det. Tänk tunga, läppar, ögonbryn, bröstvårtor, tänk blygdläppar, tänk själva bananen! Trodde därför att det var helt ute, men nädå, det blir allt vanligare att pierca sig. Allvarligaste risken är att blodsmitta som hepatit (gulsot) och HIV förs vidare, infektioner och av olika slag, ärrbildningar, allergier och tandskador.


Angie, skriver:
"Ni som klagar på människor som piercar sig och tycker att man har dåligt självfötroende etc. om man gör detta. Då hoppas jag verkligen att ni själva ALDRIG färgar håret, sminkar er eller har örhängen för det är precis samma sak. Förändra ett utseende man inte är nöjd med, bara med andra medel."

Jaaaa, eller hur Angie.

En annan kommentar:
"Har haft 3 piercingar, nu återstår bara en i näsan, hade en i ögonbrynet som växte ut och tog även i läppen. Den i läppen fick tas ut efter ett par dagar bara, då piercaren inte mätte läppen utan bara satte i ett smycke utan att ge det utrymme, det svullnade och fick akut åka till en annan piercare som med nöd och näppe fick ur det och denne förstod inte alls hur den tidigare tänkt. Sen dess ingen ny piercing, smärtan var hemsk! (pga svullnaden..)"

Jaha........
Plötsligt känner jag mig verkligen som Tant Carina.

2 kommentarer:

  1. Thorsten Schütte2010-12-28 15:06

    Utöver risken för sepsis får man även tänka på risken för nickelallergi!

    SvaraRadera
  2. Jag är också gammal i denna fråga. Själv tycker jag det är lite irriterande, ungefär som någon som har en snorkråka vid näsan och man funderar på om man ska säga till eller inte. Det är svårt att låta bli att titta. Piercingen tar uppmärksamheten från personen, men det är kanske tanken? :)

    SvaraRadera