lördag 20 november 2010

VP, står det för VänsterPartiet eller Veronica Palm?


Nalin Pekgul skriver i Expressen att metoden att välja ny partiledare ett skämt. "Nuvarande process är så sluten, allt samtal förs i slutna rum av ombudsmän i distrikten."

Ja, inte sant, sosseridemokrati är när man själv tillhör den slutna kretsen av partiapparaten. När andra tillhör den, är den ett skämt.

Så länge partiledarkandidaterna framhärdar som obstruktiva gnällspikar utan politik och ledarambitioner så är jag nöjd. Det kommer att innbära ett riktigt lyft för alla partier.
Utom för S.

SvD
DN
Aftonbladet AB

4 kommentarer:

  1. Thorsten Schütte2010-11-20 10:57

    Jag kan bara komma ihåg två partier där jag minns kampomröstningar om partiledaren/språkrören: FP och MP. Det hedrar dom, de andra partierna gör i varierande grad likadant som sossarna. Stadgeändringar görs inte (och kan inte göras, för att förhindra kupper) i en handvändning, men en mera öppen process borde vara möjlig redan nu inom regelverket och sedan bör man ändra stadgarna inför nästa gång!

    SvaraRadera
  2. Men Thorsten,vad skall MP o.FP annars göra ??Med så få medlemmar,får man nöja sig med vad som bjuds..F.ö är det inte "språkrör" i MP ,eller finns det s.k dubbbelbemanning/kvinnning,inom partiet ?? FP har jag alltid upplevt,som om hela partiet består av enbart partiledare....

    SvaraRadera
  3. Thorsten Schütte2010-11-20 12:22

    MP har ökat brant i medlemsantal, så där är det ingen ko på isen. Och visst, dom har två språkrör som inte heller får sitta hur länge som helst, för att minska personfixeringen. Mycket bra!
    FP visade också nackdelen med "kampomröstningar". Maria Leissner vann med mycket knapp övervikt över Ann Wibble, så knapp att hon, socialliberal, kände sig tvungen att uppträda som kaxig batongliberal för att inte stöta bort högerflygeln. Kulmen nåddes i hennes misstroendevotum mot Göran Persson för hans beryktade uttalen om stabiliteten i Kina. I stället för att ta dessa uttalanden för det de var, grodor ur munnen på en (då) gröngöling på jobbet som statsminister, kokade hon misstroendevotumets spiksoppa på detta. Då gick jag ur FP och känner nu att jag står närmast MP!

    SvaraRadera
  4. VP star for VaensterPartiet (Komunisterna) samt for Veronica Palm. Och det betyder samma sak dessvaerre.

    SvaraRadera