tisdag 16 november 2010

Marteus, Ohly och Kim Il Jong flörtar inte med folket.


Ann-Charlotte Marteus skriver en krönika idag om idealism. Hon ser Lars Ohly som en klart lysande förebild, ett skinande praktundantag fån den politiska mainstreamingen.
-"Behöver vi fler politiker som Lars Ohly? Han säger inte plötsligt: "Oj, jag tyckte visst fel före valet, men nu har jag ändrat mig. Ner med alla skatter!"
Säga vad man vill - han är opinionsbildare, inte opinionsfjäskare. Fler politiker borde agera som Ohly. Ge folk lite tuggmotstånd."

För usch och fy för politik som är "mallad, medelmåttig och lättuggad" och som ska "sälja".
Marteus indignerat och föraktfullt:
-"Pr-mannen Per Schlingmann började. Som partisekreterare stack han aldrig under stol med att han tänkte använda varenda trick för att "Moderaterna: The Movie" skulle slå publikrekord. Partiarbetarna uppmanades att byta kläder, språk, argument och, vid behov, åsikter. Man skulle ut och "lyssna", dammsuga riket på strömningar som skulle kunna formuleras till politiska förslag."

Själv måste jag säga att den politiker som lägger örat mot marken och vill ge mänskligheten det den behöver och önskar, är att föredra.
Framför den som sitter hemma på kammaren i all sin ensamhet med sin oönskade politik, som i alla fall inte är "mallad, medelmåttig och lättuggad".
Kim Il Jongär en av dem som har haft succé med metoden som Marteus efterfrågar, politiker som "inte flörtar med oss, och "ger folk lite tuggmotstånd."

5 kommentarer:

  1. Sjukdomstillståndet hos denna Marteus är akut.Inte enbart hennes drömvärld överskrider alla gränser.I hennes fall kan vi se en 100 %-ig motsatt sida.MOT den som just nu råder i Ryssland.M.a.o en återgång till Stalintiden...

    SvaraRadera
  2. Thorsten Schütte2010-11-16 12:58

    Även om jag varken är en anhängare av V eller M skulle jag doch mycket hellre dricka ett öl eller två med Lars Ohly än med schlingerbulten Schlingmann - jag får rysningar! Det är dessa spindoktorer som förstör politikens trovärdighet, inte de som har tydliga åsikter, som man måhände inte tycker om, men i alla fall.
    Och nur när det fem partierna som backade i valet tillsätter haverikommisioner och självrannsakar sig själv - då är det viktigt att de tre som vann (M, MP och SD) inte lutar sig tillbaka utan också granskar hur man ska fortsätta. Annars blir lättfånget lättförgånget och högmodet kommer före fall!

    SvaraRadera
  3. Huuu, Ohly är för mig sinnebilden av en oförutsägbar person. Jag är livrädd för den typen av människor som ena sekunden jovialiskt friar i TV, och nästa får agressiva känsloutbrott.
    Jag har en medfödd psykopatvarnare, rätt eller fel, men den går igång på Ohly.

    SvaraRadera
  4. Thorsten S:
    Trots att jag ,är en STOR Bierliebhaber,hade jag hellre törstat,än nedlåta mig till att sitta vid samma bord som dina två gäster.Sen hade PK-pressen fått skriva vad de ville om mitt "nejtack"Då förstår du att jag vill avnjuta min Bier som skön avkoppling...(gärna en Zwickel)

    SvaraRadera
  5. Fast, jag skulle inte heller ta en öl med Schlingman.

    SvaraRadera