onsdag 17 november 2010

Kontrollfreaks-monster-chef?


Håller din arbetsgivare alltid ett vakande öga på dig? Då kan du trösta dig med att du inte är ensam.
I Norge har några anställdas det riktigt uselt, det har den norska fackföreningen Parat tagit fram i en studie.
På en arbetsplats i Norge hade chefen tvingat alla kvinnor att bära röd armbindel de dagar de har menstruation. På det sättet kunde chefen försäkra sig om att det fanns faktiska skäl till att kvinnorna besökte toaletten en eller två gånger mer än normalt.

Fackförbundets undersökning gick ut på att få kunskap om datalagring,kontroll och övervakning bland medlemmarna. Och historien med arbindlarna var inte det enda skräckexemplet, när det gällde kontroll.
På en annan arbetsplats var de anställda tvungna at registrera sig varje gång de gick på toaletten. Då en av medarbetarna hade en riktigt dålig mage blev det flera besök på toan av naturliga skäl. Då blev personen inkallad på diciplinsamtal.
Mitt tips: Såna chefer låser man rätt och slätt in på toaletten, så man får arbetsro.

På jobbet som flygis, var jag själv chef, så vi hade naturligtvis inga såna idiotregler, däremot kunde det vara problem att få till ett toabesök i alla fall. Toaletten ombord ligger ju inte i skymundan precis, så hur roligt var det att inför alla visa vart man går och hur länge. Som kabinanställd har man alltid ögonen på sig.
Ibland på charterflygningar var det konstant 20 personer i kö (vad är det med charterpassagerare, varför behöver de kissa mer än reguljärpassagerare - det har jag aldrig förstått) så då var det inte heller oproblematiskt, att tränga sig före varje gång. Vissa destinationer hade alltid passagerare med magsjuka, minns när vi fick spara en toalett till alla friska, en toa till diarréer, och en till kräkningar. En passagerare hann inte varken eller, så hon lämnade planet i en SAS-filt och sina stinkande kläder i en påse.

1 kommentar:

  1. Thorsten Schütte2010-11-17 10:59

    Jag tänder på alla burkar när jag läste det i går. Min morgonoro driver mig titt som tät på toan de första timmarna på jobbet, på en arbetsplats med toalettkontroll skulle jag krypa på väggarna!

    SvaraRadera