torsdag 25 november 2010

hear, hear, prime minister Cameron!


Idag, 25 november, ger den brittiska regeringen uppdraget att den nationella enkät som på regelbunden basis skickas till hushållen ska kompletteras med frågor om upplevt välbefinnande.
Syftet enligt premiärminister David Cameron är att ett lyckoindex, dvs den genomsnittliga befolkningens upplevda välbefinnande, bör påverka vilka politiska beslut som tas.
Ett genomsympatiskt intresse för människan, som Sverige ligger långt efter. Flera andra länder har sett lyckoforskningens potential och och varit snabba på att anamma den.

Politiker kan inte göra oss lyckliga som individer, däremot kan politiska beslut skapa förutsättningar för människor att skapa sin egen lycka.
Själv skulle jag varit en mycket lyckligare kvinna om Sveriges politiker inte var så mesigt och räddhågset lama när det gäller att våga tala om problem, bl a om integrationen. Och jag skulle känna mig mycket gladare om de inte dolde grundlagsförändringar tills de genomförts, om de stod för öppenhet och ärlighet. Min luft skulle vara betydligt friskare att andas om beslut inte hela tiden utreds, utreds och utreds till döds. Och om klyftorna mellan rikast och fattigast inte var så groteskt och obegripligt gigantiska. Och om entreprenörskap var nåt som jublande applåderades och lyftes fram. Och om polisväsendet av STASIfierades.

........fast, nävisst, de ville visst inte veta, de svenska politikerna.

5 kommentarer:

  1. Carina-Fina: Tyder din situation,liksom min,att forskning kring välbefinnande och lyckorus i vårt land,vore vad Ulf Hjertèn i sin predikan skulle likna vid att "kasta pärlor för svinen" Men strunt samma,kan statsbidrag beviljas för kommunistisk poesi,vid våra vänsterteatrar,kan också medel för sådana vansinniga saker tas fram.Vi är ju som bekant ett rikt folk....Till slut måste jag informera om att Koreakrisen nu får en ände..Sverige skall skapa fred,enl kvällsblaskorna...Ja, vad vore väl vårt jordklot om inte vi hade funnits med !!!

    SvaraRadera
  2. Vi är så rika att vi kan låna ut till vänster, och vänster. Svimmade när en ekonomisk talesman på nyheterna beskrev att ett lån till Irland, är inget vi kan räkna med att få tillbaka. I alla fall inte helt och hållet, möjligen 40 - 50 procent kan vi få tillbaka. Det är bra märkligt att "the small people" aldrig skulle kunna få låna en krona på de premisserna.
    The small people är Sverigs ansikte utåt, vi värnar alla i hela världen som har det svårt, varenda liten kotte överallt, vilket jag är otroligt stolt över, dvs bara inte den där stackars saten är svensk och bor i Sverige. Då är det bara: Res på dig, bit ihop - och ligg INTE Sverige - vårt samhälle - till last. Det är jag inte stolt över, snarare beklämd intill förtvivlan.
    Är svenskar masochister och våra politiker sadister i ett obegripligt SM-förhållande??

    SvaraRadera
  3. Thorsten Schütte2010-11-25 15:11

    Jag tycker att Sverige, tillsammans med kronländerna Norge och Danmark borde ha bistått vårt nordiska broderland ISland mera, då kan vi säga att vi har dragit vårt strå till stacken och låter €-länderna ta hand om PIIGSen, bland dem IRland.

    SvaraRadera
  4. Thorsten,äntligen något som till 100% förbinder oss båda.Men troligen hade en sådan hjälp,inte fått något PR-värde-ute på Ö`n i Atlanten-.Sen ser väl de nu regerande till,att hjälpa sin närmsta i första hand...Av någon underlig anledning har alltid England hållits speciellt högt,bland våra styrande.Men med tanke på det skattetryck som vi utsätts för,borde kanske hela frågan kommit upp på riksdagsagendan ??? Världsmästare som vi är.också inom denna sektor...

    SvaraRadera
  5. Thorsten Schütte2010-11-25 15:39

    Trevligt att vara överens, Lars! Man får aldrig glömma att de första svenskarna evakuerades från Thailand efter tsunamin av ett plan från Island som landets regering hade skickat oombett och utan att ta betalt!

    SvaraRadera