lördag 27 november 2010

Glöggfundamentalist?


Stick to Blossa Starkvinsglögg! Vill du vara lite extra mänskligt och miljömedbetet god glöggfundamentalist, så kör du klassisk glögg på kravodlade råvaror.
För oss andra, som är lite mera wild and crazy, så finns det snart lika många olika glöggsmaker som mineralvattensmaker. Vad sägs om Choklad -, saffran-, och chokladglögg med smak av romerska bågar, och ja you name it. Nästa år vil jag ha bananglögg, punschglögg, pizzaglögg, polkagrisglögg och smultronglögg.
Vi som är totala nyhetsfreaks är ju redan införstådda med att nöjet och behaget kan vara mycket mycket kortvarigt. Sekunden på tungan kan vara helt avgörande för om flaskan direkt ska hällas i vasken eller få stanna till pepparkakorna.
Visa av skadan, men lär man sig?
Ack nej. Minns när Björn och jag var i Nueva Andalucia i fjorton dagar - vi hittade ständigt nya och så mycket exotiskt och förföriskt lockande i delikatess- och tapasdiskarna, på det stora engelska varuhuset. Ögonen bedrog oss dock ideligen, och vi slängde spanska delikatesser i parti och minut. Men lärde vi oss? Nädå, vi blir lika frestade och lockade av nyhetens behag nu som då.
Så bli inte förvånade om det står en flarra saffransglögg på vårt adventsbord i morgon, kära familj. Risken finnsdock att ni blir utan, om vi redan hällt ut skiten i vasken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar