onsdag 10 november 2010

Är det bara Per Svensson och sydsvenskan som älskar Malmö?


Idag presenterades Medieakademins förtroendebarometer för år 2010. Det är en årlig mätning av svenskarnas förtroende för samhällsinstitutioner, medier och företag som genomförts årligen sedan 1997.

I undersökningen ställdes en fråga om synen på femton utvalda städer, från Luleå i norr till Malmö i söder. Frågan gällde om man ansåg att respektive stad "verkar vara en bra stad att bo i" eller "verkar inte vara en bra stad att bo i".

Helsingborg rankas som rikets fjärde populäraste stad att bo i, endast slagen av Göteborg, Halmstad och Stockholm.
För Malmö är statistiken dystrare. 47 procent av alla tillfrågade ger staden lägsta eller näst lägsta betyg. Det ger staden en jumboplats i statistiken.

Efter Stockholm, världens vackraste stad, kommer för mig, Helsingborg,Sundets Pärla, så mycket underbara nightovers jag haft där.
Man bara, bara trivs, livet är okomplicerat, enkelt, centrumet litet och pittoreskt, man äter gott och shoppar unikt läckert, mycket kultur och aktiviteter, omgivningarna och inte minst Sofiero är guldkorn, likaså närheten till Helsingör och Köpenhamn och hela danska kusten upp mot Gilleleije, icke att förglömma HAVET - Öresund, och alla varma, vänliga skåningar- mina kusiner - och så Linda förstås.

Jag kan däremot inte instämma i att Malmö skulle bara vara kass, det finns så mycket som jag uppskattar i den stan. Så tyvärr, våldet, skjutningarna och gängkriminaliteten är något som gör mig fly och heligt förbannad, det är en skam och ett politiskt misslyckande utan gränser.

Landskrona, vart tog Landskrona vägen? Sist och helt onämnbar placering?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar