lördag 2 oktober 2010

Spotta inte på min kultur!


Richard Swarts på DN skriver idag "Att en del invandrare" - rätt många tror jag " inte alltid vill integreras, ignoreras dock för det mesta."
Det är rätt befriande att någon äntligen vågar säga det uppenbara, att somliga invandrare vill leva sitt liv precis som i sitt gamla land, fast i Sverige.

Men, jag känner mig grovt förolämpad av att Swarts hävdar att det Sverige som jag verkligen älskasr och dyrkar - ärliga lintottar, sillbord och follkdans - betraktas som ett oskick som vi ska va glada om det går i graven.
Vad i helvete gör en marockans eller peruans kultur så fin, och min kultur så ful?

3 kommentarer:

  1. Detta är en av många småsaker, som skiljer den västerländska kulturen, från Morgonlandens och Afro/latinskt bruk och sedvänjor..Därför blir det en kulturchock, inte bara i de getton som har uppstått.På sikt skapas enorma tvister, mellan olika religoner,etc...Men det är ju saker som kommande generationer får ta hand om..Därför kanske nyfkenheten för det "mångkulturella" är såååå stor??

    SvaraRadera
  2. Winston Smith2010-10-04 18:22

    Detta kallas "multikulturalism" och är en ideologi hämtad från USA på 60-70-talet. 1975 slutade invandringspolitiken vara för "assimilering" (=ta seden dit man kommer). Det var ett politiskt beslut.
    Wikipedia:
    "Multiculturalism is the acceptance or promotion of multiple ethnic cultures, applied to the demographic make-up of a specific place, usually at the organizational level, e.g. schools, businesses, neighborhoods, cities or nations. In this context, multiculturalists advocate extending equitable status to distinct ethnic and religious groups without promoting any specific ethnic, religious, and/or cultural community values as central.[1]

    The policy of multiculturalism is often contrasted with the concepts assimilationism and social integration."
    Förstår man bakgrunden så blir alla dessa anti-svenska uttalanden logiska, då förstår varför man vill att "det inte finns något svenskt". Multikulturalismen är intolerant!

    SvaraRadera
  3. ÅÅ snyft. Får den vita kvinnans fina kultur inte ensam härska blir hon mer hatisk än innan.
    Whateles is new?

    SvaraRadera