torsdag 14 oktober 2010

Ska vi gå hem till mig, eller hem till dig, eller var och en hem till sitt?


Idag skriver Willy Silberstein på Newsmill :
"Judiska barn på läger i Skåne fick i helgen höra att de är "judesvin" och "judejävlar". Sverige har blivit kallare. Jag har ingen aning om huruvida gärningsmännen tillhör någon politisk rörelse eller inte. Men jag tror, oavsett det, att samtalsklimatet i vårt land håller på att förändras. Det kanske börjar med judarna, men det slutar absolut inte där."

I måndags läste jag i Berlingske Tidende om att invandrarbarn diskriminerar unga etniska tyskar, enligt tyska familjeministern, som själv varit utsatt för mobbing.
Mobbningen av de tyska barnen utförs av jämnåriga muslimer och beror uppenbarligen enbart på att de saknar invandrarbakgrund.
Problemet har de senaste dagarna tagits upp av representanter för samtliga tyska partier i Förbundsdagen. Tysk TV har visat inslag med en infödd tysk i minoritet på sin skola som mobbades så att han var tvungen att byta skola.
Ämnet har hittils varit tabu i Tyskland, där man liksom i Sverige gömt sig bakom en fasad av tillbakahållen kritik av invandrare. Orsaken är det historiska arvet, andra världskrigets rasteorier och holocaust då sex miljoner judar drabbades.
Nu har en tidsskrift för lärare i Berlin brutit tystnaden och skapat debatt i lärarkåren, som undervisar i socialt utsatta områden, och det berättas om tyskfientlighet.
På skolor med majoriteten invandrarbarn är det vanligt att tyska barn och lärare hånas som "potatisar", "fläskköttsätare" och "tysktöser", mobbingen fortsätter i tunnelbanor och bussar.
Familjeminister Schröder framhäver nu att det inte finns olika grader av främlingshat, ALLT hat måste bekämpas med samma fulla styrka.
Hon har stöd av De Grönas ledare Cem Özdemir,och av Berlins socialdemokratiska överborgmestare, Klaus Wowereit.

Expertis pekar på att det alltid finns en tendens till att en majoritet vill dominera en minoritet.
Så, vad göra?
Jag är väldigt väldigt nyfiken på vad nutidens heliga dyrkan och vurm för mulikulturella samhällen har för tankar om den teorin.
Eller ska vi blunda och hoppas dessa tendenser går över?

5 kommentarer:

  1. Carina-Fina:Du har funnit en sanningsenlig rapport,från dagens Berlin.Tyvärr har det på slutet,tydligen för skribenten,blivit ett allt för hett ämne.Borgmästare Wowereit och gröne Ödzemir hävdade igår kväll,i en debatt som jag lyssnade på,att det "bara" rörde sig om ungdomar med puberitetsproblem !!Alltså i Tyskland samma visa som hos oss,man söker med alla medel sopa det under mattan.Men för en tid seden hade den största boulevardtidingen B I L D,en enkät som visade att 85 % stödde hårdare krav för invandring och integration av redan befintliga.(framför allt turkiska medborgare som lever i sina egna stadsdelar,och enbart talar sitt modersmål)

    SvaraRadera
  2. Just det här hatet tycks göra politiker väldig byxis - vad är det som händer?

    SvaraRadera
  3. Thorsten Schütte2010-10-14 14:12

    I jämförelse med BILD-Zeitung är AB och Expressen under av seriösitet och sanning. Problemen med främst turkiska enklaver i Tyskland, inte minst Berlin, beror delvis på att Tyskland alltför länge ville hålla skenet uppe att det handlar om "gästarbetare" som en vacker dag åker hem. Därför sköts integrationsansträngningarna minst sagt valhänt. Ändå har många turkar faktiskt lyckats riktigt bra, vilket också ska ses i långa historiska vänskapsband mellan Turkiet och Tyskland som inte har varit fiender i världskrigen.

    SvaraRadera
  4. Ja det låter ju bra, men det underlättar ju inte för ungarna som under tiden tar livet av varandra.

    SvaraRadera
  5. Re:Thorsten S
    Du har rätt till stor del,men också brister..
    Tag exempelvis DUISBURG,som idag är mest känd för festivalkaoset,med tjugo döda.Men denna stad som en gång var en betydande industristad,är idag fullständigt i "turkarnas" hand.Den minoritet av tyskar som stannat kvar,finner få eller inga av stadens ursprungliga butiker.Dessa har erstts av stadens nuvarande turkiska och arabiska.Liksom i Berlin bildas alltså sådana enklaver (getton),där djungelns lag regerar..
    Detta måste hos oss förhindras i tid,fler "problemområden" typ Rinkeby,Rosengården m.fl har vi inget behov av i Sverige.

    SvaraRadera