tisdag 12 oktober 2010

Schottenius har en sällsynt förmåga att vulgarisera sina rubriker.


Schottenius, DN, angriper idag Björklund. Rätt otydligt varför.
Jan Björklund ger en tydlig signal om att det är kunskapslinjen som gäller.
Ambitionerna har blivit koncisare och begripligare. Målen har blivit färre, och har gjorts tydligare.
Tack och bock och välkommen, säger jag.
Men Jan Björklunds klarspråk tycks ha kommit som en chock för media och proffstyckare i mellanmjölkens mediokra och simmiga land. Som Expressen:
"FP-ledaren fick då beröm från SD-ledaren Jimmie Åkesson, medan han fick utstå intern FP-kritik för att det var en "flirt med främlingsrädsla"."
TRAMS Expressen.

8 kommentarer:

  1. Det är ju friskolereformen som förstört kvalitén i den svenska skolan. Fram till mitten av 90-talet, innan friskolereformen alltså, låg den svenska skolan högt i internationella jämförelser. Sedan rasade det när friskolorna infördes. Nu sparas det in på lärare och kuratorer och SYO-konsulenter för att "konkurrera" och skicka vinsterna till skatteparadis. Och det kallar Björklund & Co "kunskapsskola". Man blir spyfärdig.

    SvaraRadera
  2. Den åsikten delar jag inte alls. Det var sosseriet och deras politik som helt förstörde med sitt flum för både elever och lärare.

    SvaraRadera
  3. Det är ingen åsikt, det är fakta. Det är bara att gå in och läsa rapporterna på Skolverkets sida. Men ni borgare är ju inte intresserade av fakta och kunskap.

    SvaraRadera
  4. Ingenjören2010-10-12 17:53

    "Schottenius, DN, angriper idag Björklund. Rätt otydligt varför" Eh, va? det var ju solklart. Hon angriper honom för att göra mycket skrik av lite ull.

    SvaraRadera
  5. Jag jobbar som lärare sen många år tillbaka. Många av mina kollegor pekar, liksom jag, ut ett antal olika skäl till skolans urholkade värde.
    Friskolor som inte återinvesterar vinster -sådana finns i utlandet, är en orsak men inte hela sanningen. En abdikerande vuxenvärld, högre krav i skolan -jo faktiskt, innan betygsstegen med godkänt infördes accepterade vi ju att elever gick ut utan bra betyg med ettor och tvåor.

    Men den allra viktigaste orsaken är kommunaliseringen. Med den kom sparbetingen då kommuner allteftersom tvingats ta större ekonomiskt ansvar när staten sanerade sin ekonomi och la över ansvar och kostnader på komuner...i demokratins namn. För beslut skulle ju fattas nära medborgaren, visst var det väl så?

    SvaraRadera
  6. Anonym sist, du verkar ha koll på läget.
    En abdikerad vuxenvärld, det är bra tragiskt, och som jag ser det en följd av sosseriets emancipation och kollektiva fostran från vaggan till graven!

    SvaraRadera
  7. religionsläraren2010-10-13 12:24

    Instämmer med ingenjören. Mycket skrik av lite ull – det är Björklund i ett nötskal.

    SvaraRadera
  8. Björklund behövs. Innan alla lärare blir nervvrak i sosseriets gamla flumskola.
    Gillar inte pekpinnar, men nu behövs dem för att ungarna och personalen äntligen ska få arbetsro. Struktur, alla behöver vi det.

    SvaraRadera