söndag 10 oktober 2010

Söndagsjummie.



Fryst hallontårta
Ingredienser
150 gram färdig tårtbotten
225 gram frysta hallon, el 0,5 liter färska
1 st apelsin, som du pressar fram saften ur
1 msk socker
1 st äggvita
0.5 dl florsocker
2 bägare delikatessyoghurt med vaniljsmak
75 gram maränger
225 gram hallon, att garnera med

Instruktioner
Mosa tårtbottnen. Mixa hallonen och tillsätt saften från en apelsin och socker. Vispa vitan till hårt skum. Tillsätt florsocker. Vispa ytterligare någon minut. Blanda tårtbotten, hallon, äggvita och yoghurt. Häll upp hälften i en sockerkaksform klädd med plastfolie. Lägg på marängerna i ett lager. Häll på resten av smeten. Frys i minst fyra timmar. Lyft upp tårtan med hjälp av plasten. Garnera med hallon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar