lördag 30 oktober 2010

Ett krig som jag gillar,


kriget mot narkotikan.
Ryska och amerikanska specialstyrkor deltog denna veckan tillsammans i en aktion som helt ödelade fyra narkotikalaboratorier i Afghanistan.
Detta är bara ett första steg för att bygga grunden till samarbetet mellan Ryssland och USA sa Viktor Ivanov, Rysslands främsta narkotikakrigare. Nästan 1000 kilo ren heroin förstördes i de fyra laboratorierna.

För Ryssland är narkotikabekämpningen den viktigaste grunden till att åter engagera sig i Afghanistan.. Flödet av heroin från Afghanistan har gjort en miljon ryssar till narkomaner och varje år dör 30 000 till följd av missbruket.Obama-administrationen har hittills varit försiktiga med att knäcka narkotikaindustrin i i Afghanistan, då man fruktat att bönderna skulle vända sig till talibanerna för skydd.

Också Afghanistanislmistisk terror i Tjetjenien är ett grundläggande problem för Ryssland.
Aftonbladet

1 kommentar:

  1. Thorsten Schütte2010-10-30 12:31

    Grundproblemet är att opiumodling betingar ett högt pris per kilo, vilket gynnar dess odling där transporten av "vanliga" grödor skulle äta upp en stor del av förtjänsten. Bonden struntar i vad han odlar, bara det ger trygga inkomster. Så man måste hitta grödor som ger honom samma inkomst som opium, bara detta håller i längden! Samma gäller kokainodling i Sydamerika.

    SvaraRadera