torsdag 14 oktober 2010

Åkesson vs Ullenhag i gårdagens TVdebatt.


Nu fattar jag varför våra politiker och fjantmoralpanikmedia varit så rädda för Jimmie Åkesson!!!!
Det var två unga riksdagsmän som mötte varandra med respekt och utan de vanliga alltför billiga pk-påhoppen. Inte en gång tog Ullenhag fram rasistkortet, inga höga tonlägen eller osakliga påstående. Tack för det.
Åkesson imponerade igår som en naturlig retoriker och debattör, han är saklig, lugn och klarsynt. Nu finns det, tack och lov, någon som vågar säga det mest förbjudna - politiken har blivit rolig och spännande igen!


Jag hoppas SD bir enriktigt alarmerande väckarklocka när det gäller kriminaliteten.
Jag hoppas också att vi minskar invandringen tills vi har förbättrat för alla som redan är här.
Och kan inte förstå varför vi ska ha arbetskraftsinvandring när vi har 29 % ungdomsarbetslöshet.
Gör det mig till en rasistfascist?

9 kommentarer:

  1. Carina-Fina:"Arbetskraftinvandring" är ett sätt att dumpa lönerna...Gammalt och beprövat,gynnar naturligtvis tvivelaktiga företag att göra snabba klipp.Privata arbetsförmedlare tjänar storkova genom att erbjuda lågavlönade "ersättare vid arbetstoppar".Vad som aldrig kommer idagen,är att dessa moderna slavar till största delen är subventionerade av staten. (75 % av lönen)Ofta kallas dessa "svårplacerade" av myndigheterna!! Men om det då finns så många sådana,varför importera allt fler.Nog borde man istället som du skriver,hjälpa dem som redan befinner sig i Sverige.En makabert tillstånd råder i södra landsdelen.Här bussar man arbetssökande till Norge...Tala om bedrägeri mot de som redan nu befinner sig utanför arbetslivet.

    SvaraRadera
  2. Så fruktansvärt cyniskt av politikerna.

    SvaraRadera
  3. Här slängs invektiven hej vilt. Som företagare har jag anställt folk från både Sverige och andra länder. Oavsett härkomst har alla samma lön, efter sin yrkeserfarenhet. Skulle jag vara ute efter att dumpa lönerna, skulle jag hellre anställa unga (för vilka de sociala avgifterna är lägre), men mitt problem är att många unga jag haft kontakt med, inte har velat jobba på heltid och med en fast arbetstid från 8-17. "Inkräktar för mycket på mitt privatliv" heter det.

    Mina anställda är inte subventionerade av staten, de är inte svårplacerade. "Tvivelaktig företagare som gör snabba klipp".
    Kyss mig!

    SvaraRadera
  4. Anonym, ta inte åt dig. Uppenbarligen gäller kritiken inte alls dig, men kanske det kan finnas tvivelaktiga klippare?

    Blir bedrövad över din erfarenhet med unga, men samma sak där, det finns bra och mindre bra.
    Kyss på dig själv!

    SvaraRadera
  5. Re:Anonym
    Undantaget bekräftar regeln...Men nog måste du väl medge,att det föreligger något snett,när man med buss från Skåne kör arbetssökande till Norge !!!De "tvivelaktiga" företagen finns fram för allt inom vårdsektorn.Där är antalet subventionerade "svårplacerade" extremt stort till antalet,vilket jag dagligen upplever....

    SvaraRadera
  6. Thorsten Schütte2010-10-14 13:38

    Såg samma diskussion på TV och gillade det sanasade tonläget. Två konstateranden, dock:
    1) En viss arbetskraftinvandring kommer alltid att behövas för det int alltid gå att matcha/vidareutbilda den svenska arbetskraften. Jag själv har anställts efter disputationen på dispens av dåvarande ASEA eftersom det var och är tunsått med svenkar på området elkraft/högspänning. Nästan alla doktorander på området jag har mött och delvis även handlett kom från utlandet, svenskar vill hellre jobba "någonting med data eller media"...
    2) Jag ställde frågan i SVTs chatt till Jimmie hur han ser på att kraftigt åtstramad anhöriginvandring leder till att den delen av familjen som hann till Sverige i stället för att kunna fokusera på att lära sig svenska, söka jobb och anpassa sig förbrukar all sin mentala energi i att tänka på resten av familjen som sitter fast utomlands. Tyvärr hann han inte svara.

    SvaraRadera
  7. Jag skulle vilja se en undersökning som tar reda på vilka de arbetslösa unga är, vilken utbildning de har osv, jämfört med de arbeten som "arbetskraftsinvandrarna" (klumpigt ord, men jag får skylla på att det blåser styv kuling här och efter en hundrunda på någon timme blir man lätt snurrig) tar.

    Det VAR lättare för 25-30 år sedan att skaffa jobb utan mer utbildning än gymnasium, t o m kunde man få jobb efter grundskolan, men många av de jobben är bortrationaliserade nu.

    Har i min bekantskapskrets ett par sjuksköterskor från Vitryssland. De hade redan sin utbildning när de kom hit, läste in och tentade av svenskan och fick arbete direkt, inom psyk resp äldrevård. Gissa tre gånger hur många 20-, 30-, 35-åriga svenskar som hade sökt de tjänsterna?
    Jag vet svaret.
    Noll.

    Det bevisar visserligen ingenting, men det finns jobb därute, men de kräver utbildning.

    /Öbon

    SvaraRadera
  8. Re:Thorsten S
    Vi måste hålla isär begreppen Thorsten.Du var en högutbildad person,som på sin tid var efterfrågad,av ett av landets största företag.De personer som kommer, bl.a som "ensamkommande barn",och därmed utgör en förpost för övriga släkt och vänner tillhör på intet sätt din kategori..Dessutom utgör den s.k anhöriginvandringen nästan 90 %.Asylanter som till absolut största delen kommer att hamna i bidragsfållan...Jag utgår också ifrån att din inflyttning till Sverige,i första hand inte berodde på vårt sociala system...Tror dessutom att alla länder gärna ser en reglerad invandring av högutbildade !!!

    SvaraRadera
  9. Bra där Thorsten. Så ska det naturligtvis fortsätta, men detta hörs inte i debatten, därför blir diskussionen så förenklad.
    Tycker opckså mycket om Öbons exempel på de vitryska sköterskorna, vill höra mer sånt.

    Anhöriginvandring, en "farlig" frågeställning, för visst vet vi väl att många av de kvinnor och män i äldre generationer som kommer hit saknar all utbildning och språkkunskap. Kan dessa komma i arbete, hur då?
    Jag önskar att någon kunde vara ärlig nog och stå upp för hur många de är, och olika tankar på om hur samhället ska bekosta livslång försörjning.
    Problemet är politikernas hysh-hysh och oärliga sopande under mattan.
    Jag vägrar tro att nåt ämne är så farligt att vi inte ska kunna tala om det och hantera det.

    SvaraRadera