måndag 27 september 2010

Thank you for the music!



Dansk Folkepartis ungdomsförbund ville hylla sin partiledare Pia Kjärsgaard genom att sjunga sin egen version av "Mama Mia". Texten till partikongressen skrevs om och det blev "Mama Pia". Problemet är bara att Dansk Folkeparti aldrig frågade låtens upphovsmän Benny Andersson och Björn Ulvaeus om lov. Musiklegenderna har nu kopplat in Universal Musics jurister för att vidta åtgärder.

Männen som själva snodde namnet från Abba, vår svenskaste klenod, sitter nu i sina väldigt-väldigt-icke-mångkulturella bastioner och ryter dömande till mot DF.
Av en liten, liten bittefjäder gör nu gubbsen en jättehöna.
Trams, säger jag som själv gjort om av andras melodier till kalas, bröllop och födelsedagar, utan något som helst kommersiellt syfte, konserter och skivförsäljning.......
Livet blir tufft för B och B om de skall hålla koll på vilka i världen som får spexa med dera sånger.
Inte du, men du och du, men inte du.
Grumpy old men.

3 kommentarer:

  1. Thorsten Schütte2010-09-27 13:11

    Reglerna för offentliga framföranden av musik där kompositören ej ha varit död längre än 70 år är sådana. Der blev ett himla liv när tyska CDU snodde låten "Angie" från en popgrupp,vet inte vilken, för att använda den i valkampen för Angela Merkel utan att fråga om lov. Det var inte lyckat, särskilt när popgruppen i fråga hade helt annorlunda politiska sympatier.

    SvaraRadera
  2. Det fanns många...
    S.k "kulturpersoner"och "kändisar" som såg sig kallade när de R Ö D A började vackla..Nu blev det ingen hjälp,att dömma av valresultatet !! Men en sak har man ju vunnit genom att visa sitt rätta ansikte bak make-upen.Nu vet de övriga partierna vilka man får bjuda in/eller ej,inför nästa valkampanj.Ack ja,pengar och ära kan förstöra själen hos många, som inte kan bära en framgång (även för "idoler")

    SvaraRadera
  3. Helt rätt av B och B!

    SvaraRadera