fredag 10 september 2010

Skatteunderstödd protest-Wiehe - din tid är ute, du är förbi.


Protestsång är en sång som sjungs för att protestera mot något man tycker är fel, till exempel krig eller rasism.
Många protesterade mot krig genom sånger, som till exempel Give Peace a Chance och Imagine, båda av John Lennon. Men den kanske mest kända protestsångaren var Bob Dylan som bland annat gjort A Hard Rain's A-Gonna Fall och Masters of War - två låtar som med text som sitt vapen angriper krigsindustrin och krigsviljan.
Mikael Wiehe, nummer tre i min klubb för patetiska pretto-före-dettingar har tillfälligt gjort ett avbrott i sitt polerande av monumentet i Malmö. När S- rörelsen kallar får man ju ta fram käppen och ställa upp och protestera mot - Fredrik, Maud, Jan och Göran........
Eh...?
Vänsterkapitalismens barrikadtrubadur twofaced Wiehe sjunger med svettig panna, undertryckt vrede i rösten och hårt slutna ögon:
"Tiderna förändras, och mina åsikter med den,
men nu är jag så himla vansinnigt förargad på Allianse-e-e-en"

Och så får alla skattebetalarna vackert slanta av till gaget. Jeeeeezzzze.

2 kommentarer:

  1. Fast måste säga att "Sången till Friheten" är vacker. Afselius örhänge..
    /B-M

    SvaraRadera
  2. Afzelius var en fantastisk man. Lämnade oss alldeles för tidigt. Instämmer helt med dig, älskade också Hoola Bandoola. Det som jag har svårt för är människor som inte förmår släppa taget, som uppträder som om tiden har stått stilla. -"Javisst, en gång var jag stjärna, men nu utvecklar jag andra sidor hos mig själv". Så tycker jag att en människa borde kunna växa, med sin värdighet kvar.
    Sosseriet borde skämmas för att sno skattepengar till det här.

    SvaraRadera