fredag 10 september 2010

Nu ska jag berätta om Veterankraft.


Hur 17 blir man headhuntad? Tänk om någon ringde och erbjöd dig drömjobbet i höst?
Expressen visar hur du gör för att bli headhuntad.

Veterankraft, som startade bemanning för ett år sedan av två entreprenörer, har en vision: "Vår erfarna och pålitliga personal är till för att lösa dina problem eller frigöra tid för annat."
De erbjuder allt från kvalificerade jobb, typ inom ekonomi, juridik, till enklare arbeten som gardinuppsättningar, gräsklippning och barnhämtning.

Ringde av nyfikenhet, ska ju bli avtalspangis i höst, och bokade in en intervju. Känner mig ung, nyfiken, hungrig och full av lust för framtiden.
Under samtalet framgick det att företagets tjänster på ett år blivit så efterfrågade så de knappt hinner med att intervjua. Jag fick kryssa i ett formulär om vilken typ av arbeten som jag skulle kunna tänka mig att hoppa in i - jag vill inte ha nåt heltidsjobb alls. Vi hade en givande interju, och precis när jag skulle gå föreslog jag bara by the way, att de skulle behöva fler intervjuare.
Tre minuter efter att jag gått därifrån fick jag ett sms, där de tackade för idén och erbjöd mig jobbet som ny intervjuare.
Verkligen roligt, men tyvärr så blir jag inte pangis förrän 1a november, så de får gå ut och hitta nån annan.
Men, läckra vibbar fick jag!

3 kommentarer:

  1. Vad kul! Men, kan du inte gå in tidigare, före 1/11? Eller finns det en regel som sätter stopp?

    /Öbon

    SvaraRadera
  2. Thorsten Schütte2010-09-10 12:39

    Det här är ju mera än lovligt korkat. Om Du är arbetsbefriad med lön bör det väl gå att nå en överenskommelse på något sätt. Detta kallar jag för arbetslinjen: har man hittat ett jobb på egen maskin, ska systemet (staten + arbetmarknadens parter) hjälpa och inte stjälpa! Får Du dubbel lön några månader är det väl bara bra för BNP och Borg!

    SvaraRadera
  3. Nä, det kanske skulle kunna gå att ordna Öbon, men jag hoppas att det kommer flera roliga tåg....!

    SvaraRadera