måndag 13 september 2010

"Inte ta i med tång!


Nu ska jag berätta vad jag tycker om människor som använder detta uttryck om medmänniskor.
-" VI KOMMER INTE ATT TA I SD ENS MED TÅNG!"
Reinfeldt och Sahlin var i ett slag förälskat överens, de kastade varma blickar mot varandra, Sahlin till och med applåderade åt sin statsministerrival.
Själv fick jag kväljningar och fann deras plötsliga gemenskap utomordentligt motbjudande. I mina ögon är båda två riktigt ovärdiga och förlorare för alltid.
Vad är det för människosyn som präglar dessa folkliga ledare?
"Motståndare som vi två inte gillar? - De fryser vi ut, mobbar ut, hånar och sänker gemensamt som en gammal sten"
-"Lyssna in, ge en chans? Äpp-äpp-äpp - inte den tonen tack, vår gemensamma fina och ädla åsikt är förstås att ALLA människor har rätt att bli lyssnade på. UTOM SD.
DE SKA INGEN I HELA SVERIGE TA I MED TÅNG!!!"
Oavsett vem av dem som blir statsminister så kommer jag varje gång jag ser dem, tänka på deras hårda oförsonliga människosyn, och deras stängda dörr mitt i ansiktet på flera hundra tusen svenskar.
Vars brott är att tycka annorlunda.

34 kommentarer:

  1. Mensåatte... Vad är det SD vill åstadkomma, om inte just att stänga ute en stor del av vår befolkning? Inte bara från riksdagen, utan från sitt land. Demokrati handlar, bland annat, om alla människors lika värde, men också om rätten att tycka vad man vill. Om ett parti inte anser att alla människor är lika mycket värda tycker jag inte att dom har i riksdagen i en demokrati att göra. Det tycker inte heller statsministerkandidaterna, och det är väl inte så värst konstigt?

    SvaraRadera
  2. SD vill inte diskutera politik, de kommer hela tiden in på sin enda fråga, invandring. Se f ö denna länk.
    http://ligator.wordpress.com/2010/09/13/sverigedemokraterna-vill-inte-prata-politik/

    Tack Tobias för din kommentar!

    SvaraRadera
  3. Som du själv skriver Tobias:"Demokrati handlar, bland annat, om alla människors lika värde, men också om rätten att tycka vad man vill."
    Menar du att detta gäller ALLA, eller bara alla UTOM de hundrastusentals som röstar på SD?

    Lite nyfiken blir jag på hur du vet vad SD står för, själv har jag inte en aning. De får ju ingen chans att berätta.

    SvaraRadera
  4. Googla sd på nätet, så hittar du deras program.

    SvaraRadera
  5. Anna, "SD vill inte diskutera politik".
    Min uppfattning är att de inte FÅR. Har sett alla politiska debatter det senaste halvåret utan att få ta del av SD.
    Förutom den svenskt legitima allmänna skitkastningen och lustmorden på dem. Det är inte demokrati för mig.
    Mind you allihopa - JAG FÖRSVARAR INTE SD, JAG FÖRSVARAR ALLAS RÄTT ATT YTTRA SIG I EN DEMOKRATI!!!!!!
    När makthavarna sitter och spyr ur sig att de inte vill ta i poilitska motståndare ens med tång, då har vi ett Mugabesamhälle.

    SvaraRadera
  6. Googla på nätet? Är det så ev väljare ska få veta vad ett riksdagsparti står för i ditt demokratiska samhälle, Anna?

    SvaraRadera
  7. Re:ANNA o.TOBIAS
    "Alla" är ju inte som ni två aktiva inom vänstern
    men skulle trots det, gärna vlja veta var de olika partierna står.Efter min vetskap har SD för kort tid sedan presenterat ett 99-punkt program.Inte kan väl dessa 99 förslag,till något bättre,enbart beröra invandrare??Blindhet och händerna för ögon och öron gynnar tydligen inte era åsikter.Denna slutsats drar jag efter att ha sett hur väljarsympatierna dagligen ökar,för detta Sverigevänliga pari !!F.ö tror jag också,att er våldsmentalit i slutändan drabbar er själva...

    SvaraRadera
  8. Jag är INTE aktiv inom vänstern, Lars Å Månsson. Jag förespråkar INTE en våldsmentalitet, var fick du det ifrån?
    De 99 förslagen rinner ut i ett sammantaget förslag om att stoppa invandringen, slänga ut alla som inte "kommer härifrån" från början (vilket århundrade ska vi ta?), att fr a muslimer är djävulens anhang osv osv.

    Carina-Fina, du talar om ett Mugabesamhälle. Vet du vad du talar om? Har tillbringat en inte oansenlig tid i bl a Zimbabwe och tro mig, Sverige går inte att jämföra med Zimbabwe.

    SvaraRadera
  9. Ps. SD är inte ett riksdagsparti. De kandiderar till riksdagen.

    SvaraRadera
  10. Re:
    Ledsen Anna, att jag tydde ditt inlägg felaktigt.Men försökte sänka min debattnivå till din,så du fick förmånen att kanske förstå.Även om du år berest, i bl.a Afrika,behöver ju vi i Sverige,inte förflytta vår standard, till denna världsdel.Är 3-je världen eller rentav tillbaka till medelåldern ditt mål?Lär bli svårt för dig att förverkliga bådadera.Nu på söndag handlar ju valet om Sveriges ,vara eller inte vara !!

    P.S På söndagkväll är du välkommen till vår valvaka.Då skall vi fira vårt STORA inträde i Sveriges Riksdag.!!
    D.S

    SvaraRadera
  11. SD är ett parti som vi kan rösta på i rksdagsvalet. Tror alla förstod vad jag menade.

    Anna, om du varit så mycket hos Mugabe, då borde du vara den första som reagerar mot små, små, små sublima frihetsinskränkningar från makteliten. Det börjar väldigt raffinerat - hur det slutar vet vi alla.
    För min del kämpar jag, som sann demokrat, för allas rätt att yttra sig.

    SvaraRadera
  12. Är kanske en smula petig med ordval, men visst förstod jag vad du menade, Carina-Fina. Och visst vet jag hur det kan sluta om man inte i tid ser de små, små förändringar som sker i samhället. T ex om SD väljs in i riksdagen, ett parti som gjort nationalismen till sin, ett parti som har på sitt program att slänga ut en del av Sveriges befolkning.
    Alltså tänker jag, som Sverigevän, rösta på det alternativ som har störst förutsättningar att bilda en stark regering, dvs alliansen.

    Nationalistiska idéer har genom tiderna startat alltför många krig, se på forna Jugoslavien, se nu på Darfur, Palestina-Israel osv osv.

    Det som idag är Sverige har inte sett ut så så värst länge. En tredjedel av landytan förlorades 1809 och gudskelov gjorde dåtidens politiker och kungahus upp med alla nationalistiska anspråk på att ta tillbaka Finland. I stället skapades förutsättningar för ett modernare Sverige.
    Skåne erövrades tidigare, liksom Blekinge, Halland, Jämtland, Härjedalen samt nordvästra delarna av Dalarna. Landskap som vi numera lite till mans betraktar som väldigt svenska.

    SD säger: ett land, ett folk, t o m ett språk. Men hur gör vi då med samerna, som troligen är de som bebott det som nu är Sverige under längst tid? Hur gör vi med älvdalingar, som talar ett eget språk, närmare släkt med isländska än med rikssvenska?

    Lars Å Månsson: jag vill då rakt inte få Sverige tillbaka till "medelåldern" (gissar att du menar medelTIDEN) eller till tredje världen.
    F ö anser jag att det är din nivå som är låg.

    SvaraRadera
  13. Anna, om jag förstått saken rätt så är skillnaden mellan oss att jag inte kan stå upp för politiker som inte vill "TA I SINA MOTSTÅNDARE MED TÅNG".
    Men det kan du.

    SvaraRadera
  14. Re.Anna
    Personligen anpassar jag alltid min debattnivå till motparten.Men det som gör mig ledsen i hela din historik,är hur man genom en skola a´la DDR,har indoktrinerat dagens yngre.Samtidigt har man inte minst från styrandes sida, skönmålat den barbariska kommunismen.Detta sista har bl.a inneburit, det hat och våldsmentalitet som idag påeldas av 7-klövern..Slutligen tror jag inte din slutkläm, om våra lappar eller Tornedalingar,förändrar synen hos alla de hundratusenden som väljer SD.Men på söndag får vi ju båda svaret !!!

    SvaraRadera
  15. Jag står upp för demokrati och allas lika värde, det gör inte sd.

    SvaraRadera
  16. Anna, mitt inlägg handlade om en vidrig människosyn hos två statsministerkandidater. De väljer att inte tala, kommunicera,eller verbalt bemöta med dialog.
    De väljer hates väg, med ett otroligt vulgärt uttryck.
    Du hävdar att du står upp för demokrati och allas lika värde. Tyvärr har du fel där.
    Du och statsministerkandidaterna dissar alla SD anhängare - ohörda.
    Det är lika odemokratiskt som det du beskyller SD för.

    SvaraRadera
  17. Thorsten Schütte2010-09-13 13:52

    Det är ett väldigt goddagyxskaftande här från alla håll och kanter. Min syn på SD's politik och program skiljer sig sannolikt inte från Annas, men jag skulle önska mig en mera tillbakalutad inställning där man
    * kan vara överens att inte vara överens
    * glömmer ej att en person som röstar på SD är så oändligt mycket mera än bara programmet på partiet man röstar på, som vi allihopa och förtjänar därför inga nedsättande tillmälen
    * inser att överdrivet avtåndstagande driver SD in i en martyrroll
    * litar på att våra folkvalda politiker är pragmatiska och ansvarstagande och ser till att få ihop en stabil blocköverskridande majoritetsregering om SD blir tungan på vågen
    * identifierar de problem som är knutna till invandring, segregation o s v för att sedan kraftfull kunna angripa problemen i stället för invandrarna.
    Det kan väl inte vara så svårt? Jag har levt mera än halva mitt liv i Sverige och upplever svenskarna som resonerande pragmatiska och ansvarstagande. Alltså: vad är vi rädda för??

    SvaraRadera
  18. Yxskaftande? Människor sitter på sina höga hästar och fördömer SD för varande emot allas lika värde och odemokratiska.
    Detta gör människorna på de höga hästarna genom att vara - odemokratiska och totalt nedvärderande.
    Hur går det att försvara? En unken människosyn är alltid en unken människosyn. Oavsett vem.

    SvaraRadera
  19. Thorsten Schütte2010-09-13 14:15

    Men Carin, det Du beskriver är ju just "goddag yxskaft". Mina blygsamma punkter skulle kunna vara en väg därifrån, till ett mindre hysteriskt tonläge och mera sinne för proportionerna. Den här pseudodiskussionen skymmer ju valets viktiga frågar, den viktigaste för mig är mera barmhärtiga socialförsäkringar!

    SvaraRadera
  20. Var själv på kräftskiva i lördag och eftersom hemspråksundervisning kom på tal (4 olika nationaliteter var där) berättade jag att vi inom SD tycker att hemspråksundervisningen skall bekostas av föräldrarna till barnet och gärna utanför ordinarie skoltid. Gissa vad som kastas i ansiktet på mig? "6% av Sveriges befolkning är hjärndöda" och detta av en svensk 2-barnsfar med svensk fru.Kan tillägga att de övriga gästerna inte tyckte SD:s förslag var konstigt och att den politiskt korrekta människan som tyckte jag var hjärndöd fick äta upp detta tillsammans med sina kräftor...
    /HenrikP.

    SvaraRadera
  21. Svar till Thorsten
    Dubbelmoral är en informell beteckning på att förespråka andra moraliska principer än de man tillämpar i sitt eget liv.
    Jag föredrar att kalla dubbelmoral för dess rätta namn, dubbelmoral.
    Carina

    SvaraRadera
  22. Henrik P. Din berättelse är en tragisk bekräftelse på den slaskpolitik våra statsministerkandidater ägnar sig åt.
    Inte så välgrundade personer tror faktiskt att man kan slå folk i huvet utan att kunna motivera varför.
    Dagens debatt här gör mig verkligen beklämd. Det vore tacknämligt om alla hycklare åtminstone inser och erkänner sitt hyckleri.

    SvaraRadera
  23. Thorsten Schütte2010-09-13 14:25

    Det är just här, i HenrikP's exempel, problemet ligger, med sådana "vänner" behöver SD's motståndare (till vilka jag räknar mig) inga fiender. Man måste kunna skilja mellan sak och person och använda ett vårdat språk. Annars diskvalificerar man sig från den politiska debatten!
    Och jag har inga problem att byta goddag yxskaft mot dubbelmoral, båda uttrycker ju samma typ av kommunikationsmiss.

    SvaraRadera
  24. Min panna börjar bli blodig.

    SvaraRadera
  25. Carina-Fina,jag skall komma till din undsättning.
    Först skall jag bemöta Thorsten S,något underliga ståndpunkt.Varför driva en valkampanj,när man enligt dina åsikter likväl,vill tillbaka till "ruta ett" ??Alltså fortsätta med en ANSVARSLÖS massinvasion av folk,utan att kunna ge framtidsperspektiv.
    Varför skall de s.k.blocken ensamma besluta över ditt och mitt liv?? Ett ex.från 90-talet,då man stal 258 miljarder från dagens pensionärer..samfällt utan tanke att betala tillbaka !!Pengarna gick till bankerna, som idag stöder Reinfeldt..Finner du detta vara ett demokratiskt system ??
    Anonym/Henrik P/ Kan trösta dig att vi då är ett hjärndött folk,om dina åsikter inte tas tillvara.Eftersom du nämnde kräftkalas,kom jag att tänka på en liknelse,med flertalet väljare i Sverige.Har du en hink med levande kräfor i,söker alltid några att söka klättra ut hinken. Vad inträffar då ?? Jo det finns andra kräftor som hänger sig fast i dem och drar dem tillbak till botten.(ruta ett)Personligen tillhör jag dem som gärna söker finna nya och bättre vägar för flertalet,utan att därför skada minoriteter.
    Men att som de båda "korrekta" demokraterna i en debatt, slänga ur sig sådana yttrande,ligger under min nivå..Därför bemöter jag ej hellre dem..

    SvaraRadera
  26. Thorsten Schütte2010-09-13 15:47

    Mina sammanlagda kommentarer under det här inlägget anser jag är så långt man kan sträcka sig om man ogillar b å d e SD och hur diskussionen med dem och om dem förs/ inte förs! Vi kan vara överens att vi inte är överens, lyfta på hatten och går förbi. Konstigare än så är det inte!

    SvaraRadera
  27. Jag "dissar" inte SD-anhängare ohörda, jag går in på diverse bloggar, som skrivs av sd-are och jag läser innantill i sd:s program. Faktum kvarstår att jag ser ett odemokratiskt förhållningssätt till människor i detta program, människor som inte delar deras åsikter.

    Och, det är inte de enskilda sd-anhängarna jag är emot (då skulle jag ju inte vara mycket bättre än en lort själv), det är denna tanke att det skulle gå att förvandla Sverige till ett drömt 1950-tal jag är emot.

    SvaraRadera
  28. Så bra Anna, då tycker du lika illa som jag om statsministerkandidaternas ovärdiga och råa påhopp på (alla i) SD, en politisk motståndare.

    SvaraRadera
  29. Re:Thorsten S
    Just så föreställer jag mig, att en fair debatt skall löpa.Vi har båda fört fram våra argumnet,och vi har båda kommit fram till samma slutsats.Detta utan våld och utan smutskastning.
    Därför önskar jag också dig en" Gute Fahrt,und komm heil wieder.."

    SvaraRadera
  30. Thorsten Schütte2010-09-13 17:29

    Hej Lars Å!
    Ett tack från hjärtat!
    Ska om två veckor berätta om mina äventyr i mitt gamla hemland där förresten det politiska landskap uppvisar stora likheter med Sveriges.

    SvaraRadera
  31. Re: Thorsten S
    Jo just nu gör det verkligen det..Inte ett program utan Theo Sarrazins namn nämns.Hans bok skall du bestämt köpa och se de likheter som råder i våra två länder,med ett undantag.I Tyskland talar man öppet om det hela...Därför bosatte jag mig där i c:a l5 år,och har med få undantag, bara positivt zu vermitteln...

    SvaraRadera
  32. Min fru är tyska så jag följer Sarrazinaffären med stor spänning.Hans bok toppar listorna och hans föreläsningar går för fulla hus fastän arrangörerna byter till större lokaler.
    Intressant om vår riksbankchef hade kommit med liknande iakttagelser...
    /HenrikP.

    SvaraRadera
  33. Jag har aldrig hört uttrycket "inte ta i med tång". Någon som kan förklara vad som egentligen menas med det?

    SvaraRadera
  34. Vittnesmål från mitt liv !!

    Tack för din artikel! Den berör mitt hjärta djupt eftersom jag har nyligen gick igenom något liknande fall, jag är Anna James från Australien, efter 4 år i äktenskap med min man, skilde han mig och med en annan kvinna. Jag gjorde allt jag kunde för att få honom tillbaka, men allt visade sig vara misslyckade, tills en gammal vän till mig berättade om en spell caster Dr.ODUDUA på internet som hjälpte henne i en liknande fråga, först jag tvivlade på det, men jag bestämde mig för att ge det ett försök, när jag kontaktade honom (dr.oduduwasamuelhightemple@gmail.com) han hjälpte mig kasta en återförenas stava och inom 48 timmar jag och min man möts igen. Kontakta denna stora spell caster på dina relationsproblem eller äktenskapsproblem och rådgivning på e-post: dr.oduduwasamuelhightemple@gmail.com

    Vänliga hälsningar,
    Anna James.

    SvaraRadera