torsdag 16 september 2010

Efter tiotals år i den unkna slimen utan färdriktning, nu har SAS fått ny VD!


Styrelsen i SAS har utsett Rickard Gustafson till ny vd och koncernchef i SAS. Rickard Gustafson är 46 år och är i dag koncernchef i Codan/Trygg-Hansa. Rickard sägs vara en skarp och analytisk person med bra strategisk förmåga som har visat sig kunna skapa resultat, har en god känsla för framtida trender och ett sinne för kundernas förväntningar.
Just nu strömmar det in goda råd bla från gamle SASordföranden Vang-Sörensen: "Fokusera på kunden och intäktssidan".
– "Det handlar ju väldigt mycket om att utveckla en klar affär för SAS så att man kan gå ut och vara konkurrenskraftig. Det är ju konkurrens där ute."

Äschhh,Vang-Sörensen, vad liknar det för råd???? Om Rickard Gustafsson inte redan förut fattat en sån simpel sak som att fokus måste ligga på kunden och intäkterna, och att det är konkurrens därute, ja då borde han inte ens kunna sälja en varm korv- ännu mindre flygresor.

Jag har lång erfarenhet av bolaget och mina viktigaste råd kommer här: Gör dig av med alla gammelchefer som inte VILL kulturförändring, varenda en.
Skaffa nya medarbetare på chefsnivå som är hunriga, välutbildade och omvärldsmedvetna som du kan lita på, inte bara sitter och håller fast sig i skrivbordet och uppbär för fet lön. LITA INTE PÅ GAMLA GÄNGET - TÄNK NYTT!!!!!!
Glöm aldrig bort att en sund relation till alla anställda är A och O, om du vill ha en frisk, vinnande, lojal och superduktig medarbetarkår kan man inte sparka på dem, trampa på dem och baktala dem. Såna chefer blir inte långvariga.
Norwegian och Finnair blir farliga, lägg konkurrensen där!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar