tisdag 24 augusti 2010

Vad är det makteliten säger till SDs väljare?


Krigsrubriker idag: Så ska de etablerade partierna stoppa SD från makten!
???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
Så? Om tillräckligt många svenskar i vår fria demokrati väljer utifrån egen övertygelse att lägga sin röst på SD, så skall makteliten göra allt för att hindra valets utgång.
Skäms de inte?
Jag får en mycket, mycket obehaglig illamåendekänsla och kväljningar över vad som händer i mitt land och med våra heliga friheter.
Och tror att detta kan bli en häftig uppmaning till alla som protesterar mot svensk unken maktfullkomlighet att rusa efter SDs röstsedlar.

10 kommentarer:

  1. Thorsten Schütte2010-08-24 10:53

    Jag förstå inte paniken. Riksdagens förbannade plikt och skyldighet är att rösta fram en fungerande regering efter valet. Eftersom man, det väldgt välkammade KD 1991 undantaget, inte låter ett nytt parti komma in i regeringen direkt (det får visa sin regeringsvärdighet först) är det väl iget konstigt alls att man resonerar om olika alternativ (blocköverskridande majoritet, tolererad minoritetsregering av största blocket) som inte har SD med i båten. Svenskarna är ju för det mesta ganska pragmatiska, så man bör väl kunna fixa detta också (och föra en valkampanj där man inte bränner broar genom för elaka uttalanden om andra partier). Så mitt råd till alla väjare: dont panic, röster enligt er övertygelse och låt riksdagen sedan göra det bästa möjlga av resutatatet. Detta kallas för representativt demokrati!

    SvaraRadera
  2. Och hur vill du att man ska kunna lita på pertiers goda omdöme efter valet, när de allihopa paniskt håller på att kissa på sig inför SD-ordet, INNAN valet?

    SvaraRadera
  3. All denna statistik innan valet! Den brukar inte stämma iaf.
    /B-M

    SvaraRadera
  4. Thorsten Schütte2010-08-24 12:16

    Glimt från lunchrasten hemma: de flesta av våra politiker är vettigare än ett populistiskt politikerförakt låter påskina. Valrörelsen tar fram deras sämsta sidor, sedan efter valet lugnar det ner sig. Därför låter jag aldrig valrörelsen påverka mitt val!

    SvaraRadera
  5. Churchill lär ha sagt "Demokrati är inget bra samhällsystem,men vi får dras med det,tills vi funnit något bättre"
    Därför står vi i Sverige, nu inför spillrorna, av det som byggts genom århundraden.Redan på 50/60-talet, hämtade då styrande S,sin förebild i den ryska zonen i Tyskland.Ny skola,nya läroplaner,nya lärare,ett nytt dagissystem,osv.
    Allt detta skulle på sikt indoktrinera kommande generationer Till viss del har man också lyckats.När sedan en stor del av oss insåg, vart man var på väg,kom ett borgerligt styre i slutet av 70-talet.För S var detta klart en stor missräkning..Nu kom nästa drag från socialisterna,man skulle börja massinföra befolkning,helst utan skola,från Morgonlandet.I dag ser alltflera vad detta kostar oss.När detta utspel nu också ser förlorat ut,inträder våld, skrämsel,och propaganda från hela landets PK-press.
    Det blir inte lätt att vända det hela rätt,men någon måste ta tag i arbetet.I detta fall blir det de SD-politiker,som tar plats i vår Riksdag efter 19 september.Blir intressant att se vad som har gömts undan,alla år av missskötsel.All den fakta vi alla har rätt att få veta kommer nu i dagen!! Nästan som när man öppnade STASI´s arkiv....

    SvaraRadera
  6. "Det blir inte lätt att vända det hela rätt,men någon måste ta tag i arbetet.I detta fall blir det de SD-politiker,som tar plats i vår Riksdag efter 19 september.Blir intressant att se vad som har gömts undan,alla år av missskötsel.All den fakta vi alla har rätt att få veta kommer nu i dagen!! Nästan som när man öppnade STASI´s arkiv.... "

    Ojoj, det är så fantastiskt roligt med dessa konspirationsteorier! Det skrivs på nätet om valfusk mm, för att inte SD ska komma in i riksdagen. De som vill rösta på dem, gör det för all del, men när de faktiskt inte kommer in, inse då fakta att den absoluta majoriteten av svenska folket inte vill ha in ett parti i riksdagen med fascistiska och nazistiska rötter.

    /Annabritta

    SvaraRadera
  7. Re:Annabritta
    Tror inte hellre att svenska folket ville ha en Marxistisk/leninsk,men fick det trots det.Om man nyttjar dina vokabulär är ju allt höger om Mona/Lars fascism.Majoriteten av Riksdagen beslutar inte om SD kommer in eller ej..Det gör de c:a 7-8 % av väljarkåren som jag förutspår..

    SvaraRadera
  8. Anna-Britta:
    Du kan säkert hålla med om att SD är systematiskt motarbetade av samtliga partier och all media. Att de etablerade inte vill dela med sig av sina mandat kan man förstå men varför media inte åtminstone kan försöka vara objektiv gör mig illamående.När svensk statsradio infiltrerar SD och smygfilmar privata sammankom ster mm och när SD utestängs från slutdebatten i SVT tycker jag det är det slutgiltiga beviset på att det svenska folket inte får alla papper på bordet innan valet och får INTE rösta på det parti de vill.

    /HenrikP.
    Som tur är genomskådar en del väljare detta och proteströstar på SD enbart av denna anledning.

    SvaraRadera
  9. HenrikP. Tycker alla partier, inkl SD, PP, Fi, planskilda korsningspartiet eller vad de nu kan heta, som står som riksdagskandiderande, ska vara med.

    Lars Å Månsson. Eh, hur menar du? Skulle alliansen enl "mina vokabulär" (sic!) vara fascistisk?

    /Annabritta

    SvaraRadera
  10. Re:Annabritta
    Hade svårt att tyda ditt inlägg,men efter viss möda förstod jag ditt budskap.Hoppas du också förstår mitt.Men eftersom vi båda kommer att lägga våra röster i olika riktningar,avstår jag från vidare polemik.

    SvaraRadera