torsdag 26 augusti 2010

Summering av gårdagens svenska propagandaTV.



Lena Scherman
Program 1 igårkväll gjorde en avskyvärd propagandainlaga om vågen av "högerpopulism" i Europa. 40% helt vanliga människor av Europas befolkning känner sig idag oroade över att språk, kultur, struktur och identitet försvinner i mångkulturen Som exempel på detta visade Lena Scherman ett inslag om en sinnessjuk ungrare med Hiltlerambitioner till bilder av vilt marscherande sturmtrupper.

Tillika kom Sveriges statsminister Reinfeldt med ett varnande hot för att rösta på Sverigedemokraterna.Men demokrati betyder folkstyre, där vi medborgare själva har rätt att välja vilka vi vill rösta på.

PS
FUD är en förkortning som står för Fear, Uncertainty and Doubt (rädsla, osäkerhet och tvivel) och är en marknadsföringsteknik som går ut på att skrämma kunden till att avstå från konkurrenters produkter.
DS

Svenska folket är utsatta för attack.

3 kommentarer:

  1. Thorsten Schütte2010-08-26 11:21

    Tja, jag tyckte snarast att programet visade på stora skillnader dessa partier sinsemellan, från honoriga euroskeptiska f d brittiska tories till tokstollarna i Ungern (obs att de var de svenska nationaldemokraternas, inte SD's ledare som talade på ett av deras möten!).
    Det är också svårt och snarast en självmotsägelse att få ihop ett övernationellt samarbete mellan nationalister.
    Sedan ligger det något i programmets påstående att populismen snarast förenar en kulturell höger med vissa drag av en politisk vänster, vilket ytterligare komplicerar bilden. Verkligheten är aldrig enkel. De obehagligaste i programmet för mig var hatet som nederländaren med turkisk och muslimsk bakgrund kände från sina grannar som också var invandrare, men med en annan religion.

    SvaraRadera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
  3. Hatet mellan olika människogrupper är resultatet av en ickebefintlig integration, och politikernas ansvar.

    SvaraRadera