söndag 15 augusti 2010

Mona Sahlin är syster med tomten.



Alla svenskar ska få roliga jobb, alla barn ska få glass, alla pensionärer ska slippa skatt, alla hundar får fria köttben, alla katter får räkfrossa - om bara den ekonomiska utvecklingen är god under de närmaste åren. Det lovar Mona Sahlin och oppositionen.

5 kommentarer:

  1. Hade B-A-R-A detta löjligt lilla ord, bestående av enbart två bokstäver inte funnits.Ordet jag tänker på stavas 0-M,men oj så viktigt,inte minst nu i valrörelsen för en styrande 7-klöver.
    Skulle endast en bråkdel av alla dessa utfästelser, som ledsagas av detta ord infrias, skulle allt bli ett paradis för ALLA.Uppfattar det som om dessa folkvalda tror alla i vårt land är analfabeter alt.döva.Det ena partiet efter det andra lovar allt från miljarder i skattelättnader, till en helt ny linje när det gäller åldringsvård och pensioner.Ja,även skolan och barnfamiljer utlovas all hjälp i världen.OM bara man lägger sin röst på just dem!!Förvånad över deras naivitet,speciellt som några av dem har full insyn i statsapparaten.Det ända man tills idag inte redogjort för, och där hellre inga OM förekommer,är invandringspolitiken!!Men kanske tror man sig kunna tiga ihjäl denna dyra post?

    SvaraRadera
  2. Ja, du Lars, det har ju onekligen gått förvånansvärt bra att sopa väl valda delar av kostnaderna under mattan hittills....

    SvaraRadera
  3. Thorsten Schütte2010-08-15 20:12

    En skattefråga där man får hymlande svar från alla partier: vad ska hända med alliansen "straffskatt" på bilförsäkringen efter valet? Den infördes som ett "förskott" på planerna att lägga över bilolycksrelaterade sjukvårdskostnader på bilförsäkringen. Av detta blev det inget, men skatten är kvar. Om dom rödgröna vore kloka skulle dom kvitta den mot bensinskattehöjningen i stället för tillkrånglade reseavdrag, de tar ungefär ut varandra!

    SvaraRadera
  4. Re:Torsten S
    Förlåt att en gammal man ställer dig en fråga.Har du någonsin i ditt liv upplevt, att man från de styrandes sida har lättat på någon skatt/avgift vad gäller automobiler?När jag läste ditt inlägg,kom jag ihåg hur det var kort efter kriget.På bilrutorna klistrade man en dekal som hade utseende som en "Sköld"på denna stod ett stort NEJ.Orsaken till denna aktion var att man höjde bensinskatten med några ören.
    Minns jag rätt, var priset per liter då 78 öre. Mycket vatten har runnit under broarna sedan dess,men en gemensam nämnare för alla dess år, är ständigt nya pålagor på denna mjölkko.Numera har ju detta fordon från MP,nästan förklarats som kriminellt att äga.Var glad så länge inte ett förbud att bruka inträder.

    SvaraRadera
  5. Thorsten Schütte2010-08-15 21:55

    I just den här skattefrågan jag syftar på verkar alla riksdagspartierna vara likadana kålsupare!

    SvaraRadera