torsdag 5 augusti 2010

Kelgrisen får långfingret av kineserna!


Mao Zedong grundade folkrepubliken Kina 1949 och styrde landet med piska, så anseende utanför Kina är tröskellågt. Hans kampanj för att industrialisera Kina på 1950talet, "Det stora steget" resulterade i matbrist och ca 30 miljoner människor som miste livet.
1966 kom den katastrofala kulturrevolutionen, en kampanj med oräkneliga dödsoffer och som lämnade landet i ekonomisk ruin.

Mao Xinyu (40,) är Maos enda manlige barnbarn, som nyligenen utnämndes till generalmajor i Folkets frihetsarmé. Nätsidorna i Kina drunknar nu i diskussiuonen om barnbarnet verkligen förtjänat titeln eller om det är ren och gul nepotism.
Själv är Mao Xinyu väldigt stolt och helt övertygad om att - "alla tar sin stora kärlek och och respekt för Mao Zedong och överför den direkt till min person!"
Verkar inte han lite mer blåögd än snedögd?
Nå, hursomhelst nu när barnbarnet lyckligt annonserat sin entré i politiken, ja, då har folket fått nog. Kinesrena hånar och nätmobbar nu fyrtioåringen öppet för sin avsaknad av intelligens, fetma och - fula handstil (de va det värsta, nu tog de väl i!).
Och jag tror att det var farfar Maos smala lycka att internet inte var uppfunnet på hans tid.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar