lördag 28 augusti 2010

"Ingen rök utan eld"


Julian Assanges 20-årige skilsmässoson Daniel Assange (datageni som började som 14åring på universitetet i Melbourne), kommenterar via facebook sin pappas kvinnoaffärer:
-Julian är förskräcklig, och en mardröm när det gäller kvinnor. Han vet hur man skaffar sig kvinnliga fiender.

Eller ska vi ta ett annat gammalt ordspråk???
"Falskheten slår sin egen herre på nacken."

3 kommentarer:

  1. Thorsten Schütte2010-08-29 18:37

    Att Assange, Littorin och alla andra ska anses oskyldiga tills skulden bevisats är en grundpelare i ett rättssamhälle. Särskilt för offentliga personer är skadan av en falsk anklagelse ofta omöjligt att gottgöra, ordspråket "ingen rök utan eld" appellerar till människans mörka sidor, inte till förnuftet!

    SvaraRadera
  2. Det finns två föreslagna hypotetiska ordspråk i inlägget att välja mellan, säkert många, många fler.

    SvaraRadera
  3. Thorsten Schütte2010-08-30 13:57

    Bra betraktelse i frågan:
    http://www.metro.se/2010/08/30/53694/varfor-blev-julian-assange-inte-efter/
    Den här hanteringen är ungefär lika illa som den av Lisbeth Palme efter Palmemordet: Förhör och vittneskonfrontation genomfördes så dilletantiskt, att hon blev bränd som vittne, vilket faktiskt är lika illa om Christer Petterson var gärningsmannen (skyldig friad) som när han inte var det (oskydig dömd i första instans). På samma sätt kan knappast åtalet mot Assange "återupplivas" om han verkligen är skyldig, men om han är oskyldig har ryktet redan svärtats ned. Det svenska rättssystemet är verkligen inte mycket att hänga i granen...

    SvaraRadera