måndag 16 augusti 2010

Gamla "överklassfasoner", blir Sosse-valfläsk


Kollektivtrafikresenärerna i Stockholm ska tjäna – inte förlora – tid på väg till och från jobbet. S vill därför att Stockholmarna ska kunna hämta sina matkassar på väg ut från t-banespärren på hemvägen, lämna sin smutsiga tvätt på stationen på morgonen och hämta den rena på vägen hem. De ska också kunna få hjälp av en ”butler” i kollektivtrafiken som uträttar ärenden. Vi vill också bygga nya förskolor och parkeringar i kollektivtrafiknära lägen för att minimera tidsspillet, skriver Ilija Batljan och Carin Jämtin.

När S nu åter försöker "ta hand" om oss från vaggan till graven så undrar Farbror T syrligt, men följdriktigt:
Finns det nån vagn eller lokal där man kan få sig ett skjut ?
(inkl i månadskortet )

5 kommentarer:

  1. Hahaha! Kanske blir det så, "knullvagnar" uppställda lite här och var!
    Detta måste vara ett skämt, eller?? :-O
    /B-M

    SvaraRadera
  2. Men, är det första april, eller vad?

    Om nu detta förslag skulle drivas igenom, hur ska vi som inte åker t-bana så ofta göra, ska vi verkligen behöva ta hand om vår tvätt och våra matinköp alldeles själva?

    Jag kräver kompensation!

    /Öbon

    SvaraRadera
  3. Thorsten Schütte2010-08-16 16:23

    Det var väl inte så konstigt, att placera utförare av tjänster som redan finns lätt tillgänglig för kollektivresenärer i eller i anslutning till stationer?

    SvaraRadera
  4. Det finns ju redan.
    Det som är konstigt är att ett politiskt parti vill ombesörja allt, och tillika kallar det för butlerservice. OBS INTE piga.

    SvaraRadera
  5. För de som aldrig varit aktiva inom politiken,är det naturligtvis rena nippran.Men vi som en gång(eller fortfarande)sysslat med detta förvånas inte.Så mycket löje som det motioneras kring,går ej att beskriva.Men att en partiledare för ett av de större,har så lite upptill,och för fram en så tokig idè är anmärkningsvärt.F.ö är väl inte detta en rikspolitisk fråga,eftersom svenska städer med T-bana är lätträknade.Men kanske var det ett utspel för lokalbefolkningen.Hur som haver, efter valet lär denna kvinna inte längre lägga fram förslag till det "bättre"

    SvaraRadera