tisdag 13 juli 2010

Expressens ledarreaktion har fått solsting.


Expressen har idag en förvirrad ledare.
Burqa betyder ingenting tycker Expressen, men visa en nazistflagga och dom flyger i taket.
Varför?
Är inte burqan och nazistflaggan symboler för samma sak: Åsiktsförtryck och intolerans.

4 kommentarer:

  1. För att svara på din fråga så är inte burqan en sådan symbol. Men man ska inte glömma er som gör paralleler mellan ex. Nazistsymboler, vitmaktmärken o.l. med Burqan. Varför? För att alla kulturpolitiska frågor handlar på svart och vitt - det vill säga, antingen så stöder du en kultur(vilket blir din egen) och ställer den som motvikt till en annan (ex. minoriteter i Sverige). Det här skapar en etnofobi, vilket är självklart eftersom du endast vill identifiera dig med din kulturella grupp och inte individerna i den, eller individer i andra grupper.

    SvaraRadera
  2. Hela ditt resonemang bygger på att du inte anser att burqan är en symbol för åsiktsförtryck och intolerans.
    Det är utan tvivel min åsikt.

    SvaraRadera
  3. Min fråga till dej "Anonym är:
    varför måste kvinnan bära burka eller niqab?
    /B-M

    SvaraRadera
  4. Förbudet är helt jämförbart med att förbjuda t.ex. högklackade skor då de är kvinnoförtryckandegenom att de hindrar den som har på sig dem från gå längre styräckor och även försvårar bäraren tas seriöst

    eller förbjuda långt hår då det är förvirrande vad gäller tat bstämma kön på den osm har långt hår och är oprkatiskt när man duschar (det tar ju så lång tid innan det torkar, helt offbase alltså.

    Att förbjuda att männskor i allmänhet maskererar sig är ett alternativ som är mindre illa men då skall det vara ett konsekvent förbud som ska omfatta t.ex. stora solglasögon, motoscykelhjälmar med visir, tomtemasker på stan runt jul med mera.

    Det finns förövrigt Lagstiftning som förbjuder tvång redan idag och tvingar någon annan att bära nån form av kläder som den inte vill då handlar det bland annat om olaga tvång och kvinnofridskränkning.

    SvaraRadera