söndag 20 juni 2010

Nobelpriset för Sydafrikansk musfälla?


En sydafrikansk kvinnlig läkare, Sonnet Ehlers, har sett för många psykiskt knäckta och söndertrasade våldtäktsoffer, nu har hon uppfunnit en kvinnlig antivåldtäktskondom och delar ut till kvinnorna under VM. I Sydafrika har man flest våldtäkter i hela världen, ca 30 % av männen har uppgivit att de våldtagit en eller flera kvinnor, och nån rättvisa för de drabbade kvinnorna existerar inte.
Kvinnan använder antivåldtäktskondomen som en tampong, som är försedd med rader av tand-lika krokar som fälls ut och hakar fast i penisen. När kondomen aktiverats kan bara en doktor, som står i kontakt med polisen, ta bort den. Ehlers har samarbetat med ingenjörer, gynekologer och psykologer för att hitta en säker design.
"Det kommer att smärta, mannen kan heller inte kissa eller gå, så länge kondomen sitter kvar på. Försöker mannen själv ta bort den, så kläms den bara åt tajtare, dock utan att göra hål på huden."
Dr Ehlers har sålt sitt hus och sin bil för att få ihop pengar till projektet, och hon planerar att dela ut 30 000 kondomer gratis under VM.

I dagsläget försöker kvinnorna själva klara sig med hjälp av hårt åtsmitande cykelbyxor eller genom att placera rakblad i sin kvinnligaste kroppsdel.
Kritikerna avfärdar metoden som direkt tagen från medeltiden, och då svar Ehlers lugnt:
-"Ja min uppfinning kanske för tankarna till medeltiden, men den ska användas mot ett brott som också hör dit. Nånting måste göras....och det här får vissa män att tänka om innan de våldför sig på oskyldiga kvinnor."

Om de missbrukas...?
Om våldtäktsgalningen får värre spel och mördar kvinnorna?

1 kommentar:

  1. Snacka om musfälla! Men, som du säger Carina, tänk om mannen i det här fallet blir vansinnig när han får snorren i kläm!
    Men idén är helt underbar, tycker jag iaf.
    Och med tanke på medeltiden, så kanske "kyskhetsbältet" också kan bli modernt igen. Och med tanke på vilket huvud som dessa män tänker med, skulle dom slå i hårt!!!!

    Fy för den lede för dessa våldtäcktsmän! Våldtäckt har inget med sex att göra, utan är helt och hållet frågan o makt för mannen och underkastelse för kvinnan!
    /B-M

    SvaraRadera