söndag 6 juni 2010

När ni ändå är på söndagshumöret, blink-blink.....


De flesta av oss har ett förhållande till krabbor, när vi var små så gillade vi mest att titta på dem på stranden, och som vuxna älskar vi dem kanske allra mest när de ligger på tallriken framför oss.
På Fjord- och Bältcentret i Danmark kan man studera krabbor på mycket nära håll. De som arbetar på centret går omkring och delar initierat med sig av sina kunskaper om djuren.
Det var mycket som vi inte visste förut, bland annat att krabbhanen bär runt sin hona i upp till tre veckor innan han får lov att para sig med henne. Gud nåde om han tappar henne - då blir det inget.
Dessutom har han dubbla penisar eller tissemän, som det så gulligt heter på danska,som passar perfekt till honans två öppningar. Sen har de sex i 24 timmar, ty lite belöning ska han ju ha för tre veckors släpande!

Härmed inleds Stockholms soliga, romantiska och rockiga Love 2010, lev i kärlek, gärna utan Carola och hennes dötrista hyllningssång till det blivande brudparet!

3 kommentarer:

  1. Tänk om vi var som krabborna. Kan se det framför mej, Leif släpandes på mej på sina axlar i tre veckor!!!! Vilken syn och vad trött han skulle vara, skulle nog inte finnas någon ork kvar till det där 24-timmars.....
    Vi var ute och tog en kvällspromenad igår vid ett naturreservat vid Hjälmarens strand. Och det fanns kärlekskranka par överallt, både unga och gamla. Vi råkade störa ett ungt par i ett fågeltorn...den unga flickan såg sååå generad ut, alldeles rufsig i håret!Ett äldre nyförälskat par(tror jag) satt på en bänk och drack vin, där gick det hett till vill jag lova...lite mera vågade än de unga tu. Det är härligt att se alla människor som kommer ut när solen skiner och det är varmt och skönt!
    /B-M

    SvaraRadera
  2. Mmmm, det är härligt med kärlek :-)

    och så håller jag med dig till tusen, Carola är inte för rolig.

    /Öbon

    SvaraRadera
  3. Thorsten Schütte2010-06-07 08:25

    Fjord- och bältcentret i Kerteminde, ett fantasktiskt ställe vi besökte på ett av våra gemensamma "halväggssemestrar" med släkt från Berlin. Och den instängda havsviken Kerteminde Noor har världens högsta koncentration av maneter. Ett dopp, kanske?

    SvaraRadera