fredag 4 juni 2010

Först då ska jag tro på dem!


Nordkorea är en totalitär och helt sluten stat som har "en av världens mest repressiva politiska regimer", yttrandefriheten är i praktiken obefintlig och det politiska system innehåller inga möjligheter att förändra landets ledarskap.

Nordkorea erbjuder ingen insyn från omvärlden, men US-amerikanska kommittén för mänskliga rättigheter i Nordkorea har publicerat en rapport om arbets- och fångläger i landet som bygger på vittnesmål och satellitbilder. Rapporten som är skriven av David Hawk, hävdar att lägren används för förvaring av tiotusentals politiska och kriminella fångar, liksom illegala flyktingar som har skickats tillbaka från Kina. I de flesta fallen har fångarna inte dömts till sina livstidsstraff, utan åtföljs i lägren av upp till tre generationer av familjer. Fångarna arbetar under slavförhållanden i gruvor och industriprojekt. Rapporter redovisar också om användning av tortyr, tvångsaborter och tvångssterilisering.

När de frihetsälskande "hjältarna" svenska aktivisterna, Henry Ascher, Ulf Carmesund, Henning Mankell, Mattias Gardell, Victoria Strand, Amil Sarsour, Dror Feiler och Mehmet Kaplan sätter sig i en båt fullastad med förnödenheter till hela det svältande och instängda nordkoreanska förtryckta folket där nöden är som störst, Ship to Korea, då, men först då ska jag ompröva mina åsikter, och tro på dem och deras goda(?) vilja.

10 kommentarer:

  1. Kan bara hålla med dig.
    De är hycklare hela bunten, jag vill se Konvoj till Tjetjenien.
    Då hade de försvunnit spårlöst.....

    SvaraRadera
  2. Bra skrivet! Håller helt med.

    SvaraRadera
  3. Det där resonemanget är ganska skevt när det kommer upp. "Om du vill hjälpa till, varför hjälper du inte till med det absolut värsta istället?".

    Drar man det till extremerna spå leder det synsättet till att all medcinsk forskning ska gå till den absolut värsta sjukdommen som finns och forskning på alla andra sjukdommar är förkastligt då "Hur kan du forska om att lösa AIDS-frågan?!?! CANCER är ju mycket värre. Jag tror inte du bryr dig alls. Så länge du inte forskar om AIDS är du en dålig forskare!".

    Bara för att det troligen är värre i Nordkorea, så kan man ju inte helt strunta i alla andra oroshärdar i världen eller?
    jag tror det ligger en hel del praktiska saker bakom beslutet att åkta till Palestina istället för Nordkorea. Avståndet, kontakter, mediaintresse, kunskap med mer.

    Om Thailand, Singapore, Indonesien sätter ihop en båt till Palestina istället för till Nordkorea, då möjligen kan man börja undra. Men nu? Nä. Jag ser inget konstigt alls med det här.

    SvaraRadera
  4. Du förstår kanske att man kan lida i både Nordkorea och i Gaza--att det inte är ett antingen/eller. Din logik: en gåva till Rädda barnen är meningslöst hyckleri eftersom andra organisationer också behöver pengarna? Ditt argument är ju faktiskt rejält fånigt, men jag förstår att många bloggar handlar om att ha något att säga, snarare än att säga något av substans.

    Dessutom är ju förstås skillnaden att Nordkoreas övergrepp inte tolereras av omvärlden, inte stöds av väst, och att det nog inte finns en enda godtrogen/okunnig bloggare i hela världen som får för sig att försvara vad de gör mot sitt folk. Israel, däremot... Detta vet du ju förstås redan.
    --Adam

    SvaraRadera
  5. E-mannen, min blogg handlar överhuvudtaget inte om att välja och vraka bland alla världens behjärtansvärda ändamål. Läs i överskriften, det handlar om tro. Jag har tvivel på de enögda i aktivistgruppen, tror att de är opportinister, som passar på att synas och försöka framstå som de som är jordens enda goda rättänkande.
    Det äcklar mig.

    SvaraRadera
  6. Adam, jag brukar inte besvara ensidiga besserwissers som kommer in på min blpgg och talar om för mig att jag är fånig, godtrogen och okunnig. Det är en obehaglig och mästrande ton, och påminner mycket om manlig härskarteknik.

    SvaraRadera
  7. 'Ensidiga besserwissers'--jo tack du. Det är ironi på hög nivå! Du skriver till "e-mannen" att du 'tvivlar' på aktivistgruppen och 'tror' att de vill framstå som det ena och det andra. Vore det inte bättra ett veta något innan man hasplar ur sig en massa hatfyllda sarkastiska omdömen? Vad vet du egentligen om vare sig Gaza eller Gardell och Mankell? Ganska lite gissar jag.
    --Adam

    SvaraRadera
  8. Adam, du är allt bra lustig.
    Undrar så vad som får dig att smyga in på nätterna här på min alldeles egna blogg, som är såååååå fånig, godtrogen, sarkastisk och hatfylld.
    Du måste ha en dunkel och obskyr böjelse och önskan för att mästra och härska över okända bloggerskor. Sök hjälp för det där!

    SvaraRadera
  9. Som sagt, inget svar på frågan om vad du egentligen vet om Gaza, Gardell och Mankell, bara okväden mot den som synar din bluff. Mästra och härska? Give me a break! Jag önskar bara att du vore mer varsam med sanningen, eftersom du har en blogg som ju läses av ganska många.
    --Adam

    SvaraRadera
  10. Adam, jag vet precis allt jag behöver veta. Jag "bluffar" inte, uttrycker bara mina åsikter. Jag debatterar gärna med mina läsare, men bara med dem som lärt sig debattera utan att inleda med att direkt gå på personangrepp.
    Varsam med "sanningen"? Jag förmodar att det du personligen tycker är "sanningen"?

    SvaraRadera