måndag 7 juni 2010

Extra, Extra, dragning på fredagar med Super-Mona


Socialdemokraternas ledare Mona Sahlin vill att kommuner och landsting ska tävla om att inrätta fler heltidstjänster.
Ju fler tjänster desto mer pengar från en statlig pott på 1 miljard kronor utlovas. Löftet kom när Sahlin talade inför Kommunals kongress som startade i dag i Stockholm.
SvT kommer nu att konkurrera med Bingolotto och Postkodmiljonären, man förbereder för dragningar med underhållning, och Timbuktu som ambullerande och tjoande gratulant hemma hos vinnarna i hela vårt avlånga land.

4 kommentarer:

  1. Ja, svenska folket gillar ju att spela, kanske enda sättet att få en extra slant, om man nu vinner vill säga!

    Kanske enda sätter för Mona S att bli populär, ett halmstrå, så att säga!

    Köper triss-lotter ibland och varje gång tänker jag "plötsligt händer det" att jag vinner en miljon och att jag srapar fram vinsten X 3 ! Fast någon måste ju vinna......eller???
    /B-M

    SvaraRadera
  2. Thorsten Schütte2010-06-08 10:24

    Tacksamt att ironiserar över det här, men läget för många "tvångsdeltidare" ter sig ganska hopplöst, i synnerhet efter att man bara får deltidsstämpla 75 ynka dagar. Och då känns nästan varje lösningsförslag bättre än inget alls!

    SvaraRadera
  3. Alla sätt är bra utom de dåliga, håller med Thorsten....., har du förresten märkt att du har en hel liten kvinnlig fanclub här på bloggen?
    Det gick bara inte att låta bli att skoja om detta, när jag stängde ögonen och såg bilderna framför mig.
    Politikerna får inte göra Kiviks Marknad av våra viktigaste frågor.

    SvaraRadera
  4. Thorsten Schütte2010-06-08 13:19

    Får väl hålla fanklubben hemlig för hustru min...
    Ang. ofrivilliga deltidsjobb kanske man på vissa arbetsplatser kan erbjuda heltiderna att gå ner i tid något mot av en del av lönebortfallet kompenseras (exvis 95% lön för 90% arbetstid) och på så sätt "skrapar ihop" tid åt dom som vill gå upp. Dom sista 10% av arbetstiden är de flesta ändå inte särsklit produktiva...

    SvaraRadera