måndag 3 maj 2010

Uttåg i protest



Irans president Mahmoud Ahmadinejad fick delegationerna från USA, Storbritannien och Frankrike att marschera ut när han på måndagen höll tal på en FN-konferens i USA om kärnvapen.
En provocerande Ahmadinejad gick till angrepp mot den nya kärnvapenstrategi som USA presenterade förra månaden.

I konferensen deltar representanter för de 189 länder som undertecknat avtalet om icke-spridning av kärnvapen från 1970. Syftet är att pröva hur avtalet ska förnyas.

11 kommentarer:

  1. jäkla bra poäng ändå, här har vi ett land, USA, som faktiskt hotar att använda kärnvapen i en konflikt med Iran och det låtsas man bara som det är det naturligaste i världen.

    SvaraRadera
  2. Och Israel som HAR olagliga kärnvapen, men konsekvent ljuger om dem och vägrar att redovisa något eller släppa in IAEA för inspektioner.
    Samma land som nyligen invaderat grannländer som Libanon, och invaderade Gaza och mördade över tusen civila.

    SvaraRadera
  3. Mikeey och Anonym, jag grundar mina tankar och åsikter utifrån min egen verklighet. Vilket land vill jag helst bo i och vilken president litar jag mest på, Iran och Ahmadinejad eller USA och Obama.
    Svaret blir otroligt enkelt.
    Sverige är fullt av folk med förgvridet, förblindat och agressivt USAhat.
    Jag försöker vara mer objektiv än så.

    SvaraRadera
  4. Carina-Fina: Du om någon verkar blåögd. Kolla vilka som har dessa vapen kolla hur dem används och hur man bemöter kritik. Vakna upp ur din inskränkhet idag..snälla!

    SvaraRadera
  5. Blåögd, inskränkt? Sorry, du och jag är inte på samma planet.

    SvaraRadera
  6. Thorsten Schütte2010-05-04 08:13

    Jag känner mig kluven i denna fråga. Klart jag hellre vill bo i USA och litar mera på Obama. Samtidigt kan jag inte komma ifrån att de etablerade kärnvapenstaterna kastar sten i glashus när dom pekar finger åt andra stater som vill skaffa kärnvapen.

    SvaraRadera
  7. Jag respekterar som vanligt dina åsikter Thorsten, och kan förstå din kluvenhet.
    Det här är inga enkla saker. Men när det gäller massförstörelsevapen så är jag mindre trygg när Iran och Nordkorea har dem. Det beror på svag tillit till den mentala hälsan hos ledarna.

    SvaraRadera
  8. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
  9. Carina: Kan du inte ta en debatt eller? Vad har "var du vill leva helst" med kärnvapen att göra?
    Du utgår från att Iran har kärnvapen men du hade inte brytt dig ett skit om landet om inte propagandaappareten hade varit på i ditt hus. Likt Hitler anser Obama att han kämpar för de godas sida.

    SvaraRadera
  10. Till Anonym, jag debatterar gärna. Men när du bjuder in dig på min gästfria blogg och talar om för mig att jag ska lägga ner den för att den inte passar dina åsikter, då förbehåller jag mig rätten att faktiskt tycka att det är du som ska välja en annan blogg.
    Så enkelt är det.
    Likt Hitler anser Ahmadinejad att han kämpar för de godas sida.

    SvaraRadera
  11. Vad snackar du om? Lägga ner din blogg har jag aldrig sagt? Kom igen vågar du inte ta en debatt eller vad är det med dig? Inte konstigt att det är krig när det finns sådana som dig som inte förstår internationell diplomati framför ammunition.

    SvaraRadera