söndag 30 maj 2010

Orolig matte undrar.



Får din hund för lite kulturell stimulans? Res till Operahuset i Sydney, där arrangerar rockmusikern Lou Reed och hans fru, konstnären Laurie Anderson, en konsert – bara för hundar. Det blir ett musikstycke som heter "Music for dogs", Laurie har skrivit stycket som är 20 minuter långt. Själva idéen fick hon när hon tittade ut över publiken vid ett annat konserttillfälle och föreställde sig enbart hundar i publiken.
Eftersom en hund hör upp till 1000 gånger bättre än människan så kan man naturligtvis oroa sig för decibellen och deras fina öron, men no worry! Musiken spelas på samma höga frekvens som hundvisslor, så vi mattar och hussar kommer inte att höra ett knyst och har alltså inte en chans att kunna sjunga med! Inte heller kommer vi att ha en aaaaaaning om vad det är för låtar våra bästa vänner sitter och diggar till. Men om jag inte hör vad som spelas, hur ska jag, som ansvarsfull matte, då veta vad det är för depraverande snusk som mina hundar får lyssna på?

1 kommentar:

  1. Ja, det galnaste människan är inte född än, men detta tar nog priset hittills!!! Kulturell stimulans för hundar? Trodde jag hört allt....
    Det finns alldeles för många som tror deras husdjur är människor! Då får dom ju också de jyckar och katter dom förtjänar!
    Ack ja............
    Men, man får väl se det med humor antar jag, som du gör Carina!
    /B-M

    SvaraRadera