måndag 17 maj 2010

Lyssna på Maud Olofsson!


"Det är klart att man måste tala om att det kan komma en kommunist in i regeringen. Det kan komma flera stycken."

Det är väl bra underligt här i Sverige - alla flyr SD som pesten, men som enda land i Europa höjer vi inte ögonbrynen för kommunisterna.

2 kommentarer:

  1. Det är verkligen anmärkningsvärt. V eller VPK eller K eller vad. Different name but same shit. Att få in kommunister som kallar sig vänsterpartister i regeringen är extremt och livsfarligt. Även så Sverigedemokrater! Men det bör diskuteras i medier mer än vad det faktiskt gör!

    SvaraRadera
  2. Thorsten Schütte2010-05-17 19:03

    Nja, tyskarna har samma dilemma. Deras "die Linke" består som V i Sverige av ungefär lika delar gammelkommunister och uppriktiga vänstersocialister. Därav tvekan att bilda en röd-grön-röd delstatsregering i Nordrhein-Westfalen, däremot funkar det i Berlin och Brandenburg med röd-röd, där är de pragmatiska. Och här i Västmanland är Vänsterns Stig Henriksson i Fagersta omåttlig populär kommunalråd som styr med egen majoritet. Verkligheten är alltså, i vanlig ordning, varken svart eller vit utan grå och man kunde önska att V i Sverige blir mera likt sina systerpartier i Norge och Danmark!

    SvaraRadera