måndag 3 maj 2010

Kan nån förklara en sak för mig?


Vems ekonomiska politik har du störst förtroende för?
Ställningen just nu:
Alliansen (72.0 %)
De rödgröna (28.0 %)
Om tom Aftonbladets läsare har så jättestort förtroende för regeringens ekonomiska politik, hur kommer det sig då att opinionsmätningarna ser ut som de gör, med stoooor fördel oppositionen?

2 kommentarer:

  1. Thorsten Schütte2010-05-03 13:22

    Jag tror det beror på att alliansen har stött bort många potentiella väljare genom kalhygget i sjuk- och arbetslöshetsförsäkring och den högre beskattningen av pensionärerna. Troligen därför röstar många av dessa väljare nära "skarven" mellan blocken på miljöpartiet. Och en regering med alliansen + MP som kan bli av om SD blir tungan på vågen är inget så tokigt alternativ, speciellt om MP behåller det nuvarande opinionsläget som motsvarar tredje största parti med andra vice talman, två platser i utskotten mm. Miljöpartiet kan då verka för kompromisser i socialförsäkringarna och pensionärsbeskattningen som mildrar de värsta avigsidorna och samtidigt passa på att införa en obligatorisk A-kassa som S och V inte vill ha. Och de rödgröna verkar vilja "glömma" bilförsäkringsskatten för att kunna behålla den. I utbyte mot dess slopande bör t o m Anders Borg kunna acceptera en motsvarande bensinskattehöjning.

    SvaraRadera
  2. Kan det vara så enkelt att alla vill slippa högre skatt, men gärna ser att "alla andra" betalar för välfärden?
    Min superröda svärmor (som trots det är ett fan av Anders Borg) talar om pensionärsskatten. Men när hennes son, min man, gick igenom hennes ekonomi, såg hon att hon numera betalar mindre i skatt än under s-regeringen. Och så gillar hon att hon bara betalar 75:-/gång hon har hemtjänst, i sin m-styrda hemkommun. Förut betalade hon 250:-/gång.

    /Öbon

    SvaraRadera