onsdag 5 maj 2010

Jag älskar inte Kikki Danielsson,tvärtom, men nån måtta får det faktiskt vara på Sveriges Radio.


Sveriges radio P4 har tagit beslut om att inte spela Kikki Danielssons nya låtar på radio. Detta på grund av att de inte anses "hålla måttet".
Lyssnade lite på en av låtarna, sämre har jag hört.
P4 är en public service kanal och ska inte ägna sig åt att cencurera vad vi ska lyssna på så länge det inte väcker anstöt.
Radioveteranen Claes "Clabbe" af Geijerstam har ilsknat till rejält på sin arbetsgivare P4 och väljer att öppet trotsa "Kikki-förbudet". Det var snyggt av
Clabbe, en oldtimes-hero.

3 kommentarer:

  1. Kicki Danielsson har aldrig varit min favorit, men detta förtjänar hon inte! Heja Clabbe!
    /B-M

    SvaraRadera
  2. Hon har en bra röst, sjunga kan hon verkligen, även om jag aldrig gillat den musikstilen. Men att en radiokanal portar hennes låtar verkar konstigt. Som sagt, det finns värre.

    /Öbon

    SvaraRadera
  3. Hej, censur hör hemma i diktatur. Jag gillar den där låten "Maybe I'l Do" ganska bra, och håller helt med. Många tänker nog på låtar som "Bra vibrationer", "Dag efter dag" och "Papaya Coconut" (bra men uttjatade och sönderspelade av radio). Jag älskar framför allt flera av hennes gamla balladlåtar från hennes storhetstid som artist (ungefär 1978-1999), så fruktansvärt mycket bättre än all dunka dunka-disco.

    Många som lyssnar på SR P4 är lite äldre, och har växt upp medl lite andra artister än de som slagit igenom på senare år. De har mer intresse för artister som Kikki Danielsson.

    Just nu känns det som om Lady Gaga och Timoteij är det enda som får spelas för radiodiktatorerna.

    SvaraRadera