måndag 24 maj 2010

Aaaajjjjj pinnen SLOG mig, sa den lille pojken förra sommaren när huggormen högg.

Idag när jag sticker ut näsan så är det oktober, en klar, kylig och blåsig dag. Fast det är den 24e maj.
Annat var det i lördags då vi hängde vid bryggan i våra badkläder och funderade på årets första dopp - UTAN bastu. Tre kanotister kom paddlande förbi med två kanoter på släp. Vi förknippade de tomma kanoterna med ambulanshelikoptern vi nyss sett på grannön, och undrade vad som hänt. Ett huggormsbett i handen - huuuu. Direkt reaktion med kräkningar och uppsvälld tungan, då måste det gå fort, så tack och lov för helikoptern härute - den är guld värd.
Sen hände det grejer, två tjuvfiskare i området som är fredat från fiske från 1a april till 15e juni! Då kommer kustbevakningen, först en stor båt, sen en snabbare mindre båt i ilfart, och sen i med gummibåten från första båten. Sen ska tjyvarna fast.
I sex timmar pågick jakten, vi hann tröttna och gick istället in och skrattade ihjäl oss åt Max Rabe på TV. Vi trodde först att han VAR sån, innan vi förstod at det var en glimmrande parodi på gamla tiders kupletter.

2 kommentarer:

  1. Fast nu skiner solen igen :-)

    Ja, vad bra att ambulanshelikoptern finns.

    SvaraRadera
  2. Thorsten Schütte2010-05-24 14:38

    Vi upplevde liknande helikopterpådrag i Bydalsfjällen under sportlovet - olyckor och laviner, bodde bredvid helikopterlandningsplatsen.
    Max Raabe med Palastorchestern - ja det kollade jag på i lördags och njöt av i fulla drag. En mycket stilsäker pastisch på mellankrigstidens Berlin. Har dessutom fått nytt jobb från efter semestern i dag som troligen även innebär en tjänsteresa till Berlin i september då jag kan supa in "Berliner Luft" och hälsa på mina systrar med famliljer...

    SvaraRadera